# Cara Sengal nak Cover MALU..

entri ini diilhamkan selepas ika....terjatuh berpusing sebanyak 360 darjah disaksikan oleh Mr AR yg hanya mampu ketawa terbahak-bahak ketika itu..

# S.A.D.I.S..



♥ Cara SengaL Untuk Cover MALU ♥

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?.
 
COPYPASTE DARI FACEBOOK

p/s: malu beb...orang dalam kereta tu gaknya terkejut tengok ika terjatuh macam nangka busuk..ini selipar punya pasal..err~~

22 comments:

era kecik said...

hehe.. leh guna taktik tu..

:: malu tau jatuh depan orang yang kita sayang.. hehe XD

diana said...

buat2 pengsan last2 orang angkat bawak pi hospital..heheheh

Rosalia said...

hahha. kelakar

Rosalia said...

hahahah :D

ieyza afieyna said...

haha.. ape lar... ika try la buat dulu...hik2..

semlm jatuh buat mcm tu ke ? :P

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakak...cian dear...

tu la..lau jatuh kita mesti nak tgk org sebab takoot org nampak..so kena la cover2 maloo..hahha

Nisa Greennnpanda said...

aiseh..
dlu penah jtuh dlm longkang dpan bdk laki yg kononnye minat akak time skool dlu.. (kwn2 yg ckp die minat akak, tp akak bnci die, huh!)

time tue mmg malu gile, xtau nk cover camne.. die lak leh hulurkn tgn die, konon nk tlg angkat la tue... nsb baik la akak xsmbut, malu sgt, haha.... XD

ZWAN SABRI said...

mmg sengal lah tips2 ni suma.. HAHA

..cik gugu.. said...

hahah msti malu gle ;)

~SaL IjOu~ said...

akak penah jatuh terjelepok depan dewan masa kenduri kawen kawan..adoyai..malu malu!!~

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. ika2.. slipar tuh takde safety lah.. haha

Miss Nadya said...

hehe..nad pernah jatuh sekali je depan org ramai..pergh...sangat malu..:)

MeeRole said...

Semua diatas aku dah pnah buat kot..haha..

Woofer Storm said...

selipar pula menjadi mangsa..hheee

Si qusowt said...

kelakar!!paling xley bla bersilat seperti tgh lawan hantu.hahahha

robowtasmara said...

macam lagi sakit/malu je buat macam ni, ehehehe xD

aReLaN said...

hahahahah...leh try pasni.stakat ni tak pernah lagi la situasi cam disebutkan jadi.jatuh beskal skali je pernah tapi memang tak bangun la.siap mengucap lagi sebab kepala terhentak atas jalan.tu kot yang jadi sewel sket smpi skang.

L said...

alo. kecian dier.. jatuh.. huuu

jom hayati sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

kim heeruul said...

dulu pon gua ada buat entry cover malu. keh keh keh

teha said...

bagus laa tektik tu ! hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

heheh aty2 cmna leh jatuh ishk2

Bulan Syurga Firdausi said...

hehehehe pndai3