SEGMEN : 6 Pasal Korang & Kapel

minggu nie ika terlebih rajin nak berblogwalking ( sudah abes exam punya pasal..MERDEKA !! ) then ika terjumpa satu segmen nier..wah, bunyi macam best uh..so apa lagi, ika mahu join lar..


klik kat banner yang ika tempekkan seperti yang tuan tanah mahukan kalau mahu tahu lebih lanjut pasal segmen ni..


tuan tanah ade sediakan 6 soalan cepumas yang wajib kena jawab kalau nak join segmen nier..jom tengok and layan jawapan ika ...
  • kalau ika dgn Mr AR keluar sama-sama, selalunye singgah KFC jer kalau nak makan-makan, so makanan yang selalu kitorang pesan sama ialah CHEEZY WEDGES..benda nie kalau tak da memang tak sah.sebab kami berdua suke sangat benda nie..yummy !! kalau poket masing-masing kering, makan kat gerai pun jadi lah janji makan tapi ika memang akan membebel kalau dia pun beli makanan yang sama dgn ika.bukan apa, ade niat mahu rasa makanan lain gak.hahaha..bukan ke SHARING IS CARING,CARING IS LOVING..da kalau dua-dua menu same,tak dapat nak share-share..
  • benda yang mesti beli utk Mr AR tyme keluar ?? perlu ke?? adoi..kayap la ika kalau macam nie..tyme kua je kena belikan something utk dia.wah, nak cakap ika kedekut lar ni ye..kalau da tetiap minggu ika keluar jumpa dia,tak perlulah rasenye kan..cukuplah dengan keberanian ika sanggup meredah dari GAMBANG ke KUANTAN menaiki bas sesorang utk jumpa dia semata-mata..kira hadiah jugak lar ni kan..demi kamu, Mr AR, saya sanggup datang jauh semata-mata mahu berjumpa denganmu.
  • soalan ni senang je ika nak jawab and jangan teerkejut ye dengan jawapan ika..kitaorang berdua cume berhubung melalui mesej.tak pernah tepon-tepon nie.masa mula-mula jer maen tepon-tepon nier.ramai member kitaorang pelik tau.yelah, tak pernah tepon-tepon, kapel ker macam tu..dah berbuih mulut ika nak jawab pertanyaan dorang semua.bukan ika tak mahu, tapi Mr AR cakap segan kalau tepon-tepon nie.adoi.tepuk dahi ika bila ika dengar jawapan dia macam tu..(sentap jap) tak pe lah, ika senang jer, hormat je apa pendirian dia..( gaya awek mithali).
  • kalau keluar dating sekarang ika tunggu dia mesej ika dulu tanye da siap ke belum or biar dia siap dulu..bukan ape, tyme dulu-dulu.(mase zaman sekolah) ika da siap comel-comel, dia lak cancel last minute.mane tak hangin satu badan ika.so, now bia dia siap-siap dlu.pengalaman punyya pasal.tapi selalunye ika tak kan cakap ika da nak sampai ker, da dekat ker..saje nak wat suprise kat dia..hahaha.tengok-tengok ika dah tercongok depan dia..terbaik kan..so selalunye ika yang akan terlewat datang memandangkan ika naik bas and dia lak dah ade motor.selalu gak dia tunggu dalam setengah jam baruah ika sampai.tapi kalau dia yang lambat, alamat lar nampak jer muncung ika yang panjang tu..
  • kami berdua tak pernah nak merancang pakai baju colour same pun..biarlah kalau dah tersama lak tyme jumpa tu kira rezeki baik lar..bak kata orang JODOH tu..actually selalunye kitaorang lebih suka pakai baju warne hitam putih lagi-lagi Mr AR..senang and simple.cume kalau nak sambut anniversary je ika selalu suruh pakai baju biar warna sama.so tahun nie tema anniversary kitorang yang ke5 warna putih..da siap pesan awal-awal kalau tak ika merajuk..hehehe..
  • soalan nie ika paling teruja nak jawab..mahu panjang lebar karang kalau ika cerita. kitaorang ni dulu kira BFF macam anjing dgn kucing lar..kitaorang da berkawan sejak sekolah rendah..menjadi kapel mase form3 berkat pertolongan kengkawan yang dah tak larat nak tengok kitaorang bergaduh jer..so, tarikh keramat kitaorang pada 1 Mac 2006.alhamdulillah now da 5 tahun lebih bersama dengan dia..teringat lak tyme nak kapel tu ika tanye kat kawan ika, " kalau dia tak nak macam mane?? " tak sangka lak rupanya dia pun tanye kat kawan ika kalau ika tak nak macam mane.masing-masing segan,malu-malu kucing..MALU TAPI MAHUU.. nak tahu lebih lanjut pasal kami, klik kat SINI.Dia AIMAN RAFIQ, lelaki terbaik dalam hidup ika yang amat ika sayang...dia tak pernah kongkong kehidupan ika,let ika be ika..terima diri ika yang seadanya, even dia tak romantik,tak pandai pujuk hati ika,tak pandai ambil hati ika,or senang cerita tak seperti lelaki idaman ika,(tak da niat burukkan ye) tapi senyuman dia penguat semgat ika.banyak kenangan yang tercipta bersama dia. IKA SAYANG AIMAN KETAT-KETAT !!
ok cukup lah even ika rase banyak lagi benda nak story lebih-lebih lagi semalam baru jumpa dia...harapan ika, biarlah hubungan ika dgn dia berkekalan..INSYAALLAH..=)



sayang dia sampai mati !!

8 comments:

iLa VaNiLLa said...

ila pown join juge... ^^ gud luck k..

ika said...

ika dapat tahu darri ila pown../hehehe..gud luck too

nureenina said...

sgt sweet kowang eyh... moga happy 4 eva :)

akutetapaku.com said...

trm kaseh sudi join kn diri...

ika said...

nureenia : mekasih...amin..hehe

ika said...

akutetapaku : hehe..my pleasure

nelly said...

nelly tak kapel ..
=)

ika said...

nelly : but u have more experince than me sygs..hehe