:: Bila BESTFRIEND BFF jadi KEKASIH !! ::

BILA kawan baik kita aka BFF yg kalau jumpa je macam KUCING DGN ANJING jadi buah hati kita..semuanya berubah kan..


DULU mase berkawan boley maen tepuk tampar, cakap ikut suka hati mulut, sikit pown tak da rase bersalah..
TAPI bila da jadi couple, aiseymen, yg gurl dulunye brutal, kini jadi ayu tetiba. yg boy pulak tetiba control macho sedangkan selama ni kalau jumpa die je yg nak menang..

DULU mase berkawan, makan depan-depan tak payah nak cover.lantak lah kalau comot,ade cili tertinggal kat gigi.gelojoh ke sume tak menjadi masalah..
TAPI bila da jadi couple, makan secubit rase cam da kenyang..lagi-lagi dok menatap wajah si dia yg di depan mata..aisey..tetiba cair lak..

DULU masa berkawan, pakai baju apa pown tak kisah..tunggu tyme rayer baru lar nak tukar baju baru.
TAPI bila da coupe,asal nak datink jew yg si gurl dok pikir nak pakai baju ape tyme nak dating..sanggup lar berhabis duit sebab nak bli baju baru jew.si boy lak dok gak jaga penampilan bagi nmpak smart jew.hahaha..

DULU mase berkawan,makan bayaq sendiri-sendiri lar wey..ade hati nak suruh belanje..ape kes nier..
TAPI bila da couple, si boy jadi gentleman tetibe and segala perbelanjaan di tanggung beres semasa dating and yg paling syok keerusi tolong ditolak, pintu kereta tolong di bukak,helmet tolong di pakaikan.si gurl tersenyum sipu tanda terharu..

DULU mase berkawan, kalau da cakap maen lepas ade aku kisah perasaan kau kalau merajuk,sakit hati,ttersentap..aduss sadisnye rase...
TAPI bila da copule..cakap kenalah berlapik, takut ade yg tersentap lak.kang tak pasal-pasal merajuk sampai berminggu lama.kalau tak pown tak tutup bau mulut kot..hahaha..



ika dgn si dia macam tu ker ??
oppss !!! sorry la sayang-sayang semua..KAMI tak sebegitu..pelik kan..
yup, memang ika dgn dia kat sekolah dulu BFF cam anjing dgn kucing jew kalau jumpa sampai cikgu sound kitorang ~ " ZULAIKHA ! AIMAN !! CIKGU KAWENKAN GAK KORANG BERDUA BARU TAHU !! "
tapi itu cite dulu..da lame sgt,,now ika dgn dia da hampir 5 tahun lebih bersama..alhamdulillah..tapi !!
ika tetap diri ika bila dgn die n begitu gak die..kitorang tak seperti couple lain..kadang-kadang rase jeles gak..n kadang-kadang lebih rindukan saat jadi BFF dulu..sudah lupa.terlalu lama sangat..tapi now ika bahagi bersama dia..sayang dia sangat-sangat..
Dia KEKASIHKU, jua BESTFRIENDku !!


6 comments:

nelly said...

eceh2 ..sweet !!!!!

fyy mokhtar said...

OK IKA. FYKA TA BOLE TERIMA KOT BFF JADI KEKASIH KITA. WAHAHAHHAA

ika said...

nelly : pengalamann..hehehe

ika said...

fyka : hehehe..no komen la syg.

Nurfarahana Abdul Aziz said...

hmmm..yeke kalau kita asik gaduh je nanti kita akan kawen ngan orang tu...saya pon ada gak selalu gaduh ngan kawan saya ni..sampai lecturer, kawan sume cakap."haih, korang ni lama2 kawen tau tak"..errr....

ika said...

heheh..nk kawen2..