Apa yg Patut kita BUAT bila KAWAN BAIK TIPU kita ?

BAYANGKAN jika korang dalam situasi ni..kawan baik korang yg korang sayang..datang minta pertolongan korang..berkenaan dgn KEWANGAN..dan korang ni lak jenis yg lembut hati,mudah simpati kat orang senang je percaye ape yg die ckp kan.korang dgn rela hati tolong die..bagi pinjamkan duit..mane tak nye cakap tak de duit langsung kat tangan..nak bayq itu, bayaq ini..ye korang sian kt die..korang tolong die dgn seikhlas hati.


tapi rupanya..die tipu korang..korang dpt tahu pown dr kengkawan die..mati-mati korang ingat die perlukan duit sebab nak settlekan masalah die..tapi pada hakikat sebenarnye die sibuk enjoy dgn kengkawan die yang lain..


korang rase ape? SAKIT HATI SANGAT kan...KECEWA tahap cipan..sedih yg teramat sangat..rase cam nk campak je die dlm sg amazon bg IKAN PIRAHNA makan biaq tinggal tulang jer..

then apa yang patut korang buat kalau dalam situasi seperti ini???
memandangkan korang jenis yg malas nak tegur die, takut die tersentap kang tak pasal-pasal die tak mahu tegur korang suda..


ika kena tipu lagi rupenye..dgn orang yg ika anggap kawan baik..serius sangat-sangat sedih..ika nak bantu die, tapi ni yg ika dapat.TERIMA KASIH SAHABAT..inilah nmenye "SAHABAT SEJATI "

4 comments:

Cik Bidadari said...

akak pernah kena ingat lagi. muka dia punyalah lawa... tapi bukan kawan baik. dia cakap mak dia excidentlah... akak dia buat loan atas nama dialah. ayah tiri dia tak bagi duitlah... sudahnya dia pinjam 50 dari 3 org kawan... lepas tu dia blah... dipendekkan cerita,... tembelang dia pecah... dia memang camtu. tapi apa nak buat... dia dah lesap lepas pinjam duit kami.. buat beli hp baru

ika said...

ciannye akk..akk sbr ey...:)

nelly said...

ofcz lah sakit hati ..sebab kita sayang kawan kita ..^^

ika said...

taw xpe..nely kenal orang uh~~