Perempuan merajuk sebab mengada-ngada or mahu ambil perhatian ??

MENGAPA perempuan suka merajuk ye??




bagi ika sebagai seorang perempuan kekadang merajuk sebab nak ambil perhatian dia jer..kalau nak kata mengada-ngada tu adalah juga..tapi tak sampai 5 minit pun, setakat nak bermanja-manja jer sebab tahu si dia tu tak kan pujuk ika nanti..SADIS kan....tapi tak pe..kita pun kena gak bertolak ansur gak..kalau selalu merajuk je takut nanti lelaki ni cepat bosan nak layan kerenah perempuan yang mengada-ngada nier...



ika pulak jenis yang malas nak gaduh-gaduh and panjangkan cerita dgn dia..if ika ade terase hati ker  ika lebih suka berdiam jer..esok-esok nanti kembali ok semula..cuma kekadang BE SILENT nier tak baik tau..nanti dah di pendam jer, bila meletup, paham-paham je la..


perempuan nier suka bermain emosi.so bila emosi dah menguasai perasaan, tak dapat nak pikir dgn betul...tak betul ke ika cakap? ika cakap sebab banyak kes kawan-kawan ade problem dgn kapel masing-masing dorang citer kat ika...nak kata ika nie ni DR.CINTA bukanlah sampai tahap macam tu..cuma mendengar problem dorang..balas mesej lambat, tak angkat tepon, tak dapat dating tu semua lumrah dalam kapel kan..ika selalu je kena situasi macam ni..nak marah memang lar tapi ika try understand him lar..setakat nak merajuk biasa tu tak pe la..janji jangan buat bukan-bukan..benci lar orang macam tu..benda kecik pun nak di besarkan..tak suke,,,so kita ni sebagai perempuan jangan terlalu meraju sangat..bak kata kawan ika merajuk lama-lama rugi tahu tak..try be understanding and bertolak ansur dalam setiap hubungan..kalau ade benda yang silap ditgur dengan baik-baik..bukan nak maki hamun sesuka hati..setiap orang ade perasaan tau.. kalau ade sikap saling bertolak ansur, memahami dan menjaga hati pasangam masing-masing INSYAALLAH akan berkekalan hubungan itu....


10 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

kalau akk,akk suka nak amik perhatian..
tp lau xdpt,its ok..

xkisah =)

ika said...

law amek perhatian ta pe..jgn mngada-ngada..heheh

cik kacak said...

cik kacak ngade2 HHE xD

ika said...

hehehhe..ngadanye dye..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz..xleh ngada2..xsuke2..

ika said...

btol2..hehehhe..ngada skit je ta pe kot..heheheh

apik pehe said...

hahaha..ngajuk sebab ngade la tu..haahahha//werk

nelly said...

kalau nelly , ambik perhatian ..
=='

ika said...

apik : dy yg ngade..hahahha

ika said...

nelly : setuju..