Tetibe aku rasa menyesal je ambik engineering..

Enginering is crazy..if ade yg teringin nak amek enginering tok masuk ke ipta, kolej or o on.ika harap korang pikirlah banyak kali..bukan apa..ika as student DEGREE ENGINERING ELECTRIC ELECTRONIC nak bagitahulah enginerr is crazy..boleh bikin korang masuk wad sakit jiwa..and sejujurnya ika rasa menyesal ambik kos ni..but tak boleh nak berpatah balik.ika tak mahu kecewakan harapan family ika lebih2 lagi ika ni anak sulung merangkap cucu sulung belah mak abah ika..korang mesti tak caya kan..sebab ramai ingat ika anak bongsu..eceh..



dalam kelas, ala senang macam makan kacang je..tutp mata tak pakai calculator pun boleh buat..

bila buat homework, ala,susah skit je tak pe esok copy paste dengan member je..

but bila tyme EXAM !!!

OMG !! susah giler..rasa mahu terjun kerusi je bila keluar dewan exam..padan muka, main-main lagi dgn kos ni..



ika bukan nak takutkan adik-adik yg bakal ambil kos ni tapi kalau korang memang sanggup, di persilakan..mana tahu boleh jumpa dan dapat satu U dgn ika...

p/s : result atas pagar je pun dah rasa bersyukur sangat..

kredit to : abg firdaus

14 comments:

AZZSHA said...

hahah...sb nye kos nie juz sesuai tuk lakii..lau pompuan,,susah nk crii..p ika dh mcube dulu...tue mkne nye coobaan..hahaha...pe ponn gudluck..lau kite minat kan mende tue,,sume kan jd senang..:)

cik ika said...

sha : kata2 smgt betul..thnx darling~~

..cik gugu.. said...

hahaha time exam ni ler nak slhkn lecturer x ajar pd hal kte yg x phm basic ;p

addin NA diena said...

sama la..aku pun kadang2 pernah gak nyesal amek kos aku skrg..tapi kita kena redah la..xkan senang2 nak putus asa kan???hehehe...jangan mudah mengalah...

yen(toka ziizokukuto) said...

bolh je kak,,akak berusaha je lah keyh,,dont say no :) ,,,ada je perempuan berjaya dalam kos ni,,, :) adik amik kos ni jugak,,dari skolah teknik lagi,,n i will do my best ;)

cik ika said...

cik gugu : taw ta pe..hahah..lec jd mgse suda

cik ika said...

diena : yup2..nyesal abes..tp yg pntg jgn mudah mglah

cik ika said...

yen : tengs dik..kte2 sngt uh..hehehe

budak penjara said...

ssh gak kos ni yer..hehe

era kecik said...

err,,, nampak cam susah je.. he he he..

p/s: era singgah sini

Cik TeN10 said...

ohh i jugak rsa mcm to you know !! i pun xtau mcm mana i boleh tercampak ke bidang electric electronic engineering ni.. tp yg pastinya i mmg xsuka bidang medic pun.. sbb i ni bkn style menghafal2 segala.. pendek kata i bukan ulat buku.. that why i pilih engineering.. just faham konsep focus dalam kelas dh ok kot i rsa.. :) ape2 pn jgn mudah give up !! kl you faham mesti you akn suka.. :)

cik ika said...

budak penjara : mesti a susah

cik ika said...

era : kena cube bwu tyaw susah ke tdak..hehe

cik ika said...

cik ten10 : sbb ika bkn ulat nuku a ika amek kos ni..ha taw susah...pdn muke