TANDA-TANDA CINTA YANG SEMAKIN PUDAR... !

♥ Malas angkat telefon..
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
♥ Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!
... ♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
♥ Mula menggelakkan diri dari bejumpa..
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..
♥ Bila dah janji date, tapi lupa nak datang.alasan lapuk diberi.lupa larr.tertido
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
♥ Taip sms pun pendek2 jer..
♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
.masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!
♥ Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..
♥ Dah jumpa parent pun alasan banyak,nak cakap hal “kahwin” kejap ja dia
tukar topik..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas..




  bagi ika, kalau dah terasa pudar tu tapi still sayangkan hubungan tu, cubalah mewarnai hubungan itu agar ceria dan warna warni like pelangi..



Sumber : Facebook

59 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kt sndiri kena wat ia muncul kembali..

unGu said...

x selalunya begitu..... terkadang... ada benda lain yang sang lelaki fikirkan....



yang itu, si wanita kena teka sendiri.. algi2 dapat lelaki yang pendiam..

cik ika said...

sis yui : setuju benor~~

era kecik said...

hehehe.. suka entri ni :D

# tak jadik, aik camne leh tak jadik?? (pasal ping)

Juliet_iRa~" said...

setuju..kalo sygkan lagi dia, cuba cari apa mslhnya n betulkan..

kalo dia dah xnk..sng ckp da jmpa y konon2 lg sesuai...redha je la..

drpd kita je sygkan dia tp dia dah xsygkan kite...lagi merana ni..

org kata..

cari org yang menyayangi kita...bukan kita je yang menyayangi dia..:)

CintaZulaikha said...

ni salah satu cara ja kut, walaupon ada banyak senarai di atas..

Pendamba Mawar said...

lbih kureng ar

merahitujambu said...

betul ke??=_=

SpeakerSekolah said...

Errr...ok...hehe

RinsyaRyc said...

wuuuuwuwuww.. takot nye tnda2 cemnih...

cik wanie Lovela (CWL) said...

selalunya kan lelaki cepat pudar cinta kud ..kud

~ Mr Ej ~ said...

bukan lelaki tetapi gurL.....biasa lah gurl skunk nieyh ada banyak pilihan...boleh buat pilihan sesuka hati jerw.......takkan penah nk pedulikan pasal orang laen...pentingkan diri sendiri.
nieyh mesti ada yang bengang dengan statement nieyh kan...but inilah realiti adalam kehidupan skunk nieyh....tepok dada tanya hati adakah ianya benar or tak...bukan semua orang sama..but ada jugak yang macam gini kan....huhuhuhu

Wanie said...

kalau dah bosan tapi still syg boleh diselamatkan lagi kan :)

..cik gugu.. said...

lau xde jdoh nk wt cmne an~~

Syahirah Suhaili said...

hihi..tapi kalau fikir2 la kan..sbelah pihak je brusaha pon xde guna gak..kene sama2 inginkan hubungan tu bjaya,then baru leh jadi..hehe

cik ika said...

ungu : Mr AR laki pndiam..huk3

cik ika said...

era : nt sis wat lek..:)

cik ika said...

juliet ira : like ur statement~~

cik ika said...

cinta zulaikha : btol uh~

cik ika said...

PM : kena tmbah uh..hik3

cik ika said...

PM : kena tmbah uh..hik3

cik ika said...

merahitujambu : kot..huhu

cik ika said...

SS : err..hik3

cik ika said...

risya : ika pun takut gk..

ILA HonEyBuNNy said...

jangan kita semakin pudarkan hubungan tu kan...
kena jaga baik2....kadang2 ada jugak ciri2 neh...

tapi kena jga btol2 hubungan kita...heheh

cik ika said...

CWL : agknye kot..huk3

cik ika said...

Mr EJ : statement garang woo.heheheh

cik ika said...

Mr EJ : statement garang woo.heheheh

cik ika said...

wanie ; <3 ur statement..

cik ika said...

wanie ; <3 ur statement..

cik ika said...

CIK GUGU : yup..<3

cik ika said...

syahira : kna sling btolak andur kn3

Bidadari Syurga said...

ni dari pengalaman ke? adoi.... sabar ok...

Abdul Aziz Bin Abd Razak said...

>..<
mcam betol
mcam x
hihi

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu...

mcm byk experience je.eheh :)

kim heeruul said...

bergantung pada takdir

Ezad Skytech said...

kalau da takde jodoh...nak buat macam mana kan...mungkin kita akan jumpa yang lebih baik...

Woofer Storm said...

kalau dah pudar,berusaha cari yang lain..hhehee

cik ika said...

bidadari : tidak lah..sumber dr fb

cik ika said...

aziz : mcm2 ade..hik3

cik ika said...

laici : mne ade..bwu sowg je uh..

cik ika said...

kim : yup..

cik ika said...

ezad : insyaallah..

cik ika said...

woofer : nk isi borang tak?? hehhee

KizZ said...

ada maksud ke ni entri ni?jeng jeng jeng..

cik ika said...

kizz : jeng2..hehehe

Abdul Aziz Bin Abd Razak said...

nk komen pon takut da.. bnyak sngat..haha

Abdul Aziz Bin Abd Razak said...

nk komen pon takut da.. bnyak sngat..haha

aiEz said...

argh,aie terkenang kisah lama...:'(

ieyza afieyna said...

ini bermakna cinta ku dah menunjukkan tanda2 pudar.. huhu..

Aiman Isa said...

orang cakap.. manusia mmg cenggini, cepat busan, tapi klu dua2 still sygkn hbungn tuh..

igt balik time mula2, flashback balik memori tu bersama2.. itu je mak aku cakap :D

Abg Stalker said...

ok,sume ni abg ada bt ;P

Lia Irdelia said...

susahnya kalau jadi camni..

x mau,,,, x mau..

:)

cik ika said...

aziz : weh3..cepat2 bwak berubah ye..

cik ika said...

ieyza : lorh..

cik ika said...

aie : kngn lme mgusik jiwa

cik ika said...

aiman : ingt pesan mak aw..

cik ika said...

abg stlakier : ish3

cik ika said...

lia : ika pun tamaw..