Anti-barangan branded...

ika bukan kaki branded..malah,kadang-kadang bila kawan ika cerita sal barangan branded yg dia baru beli, ika tak pernah dengar and tak tahu pun.kolotnye ika..tapi sejujurnye ika memang anti barangan branded..

bayangkan, bila beli baju branded, sehelai tshirt branded paling koman pun RM50.. kalau ika boleh beli 3 baju dah..belum lagi barangan lain.kasut,seluar,perfume..kalau dari family senang tak pelah, tak kisah pun duit sekali shopping habis berapa ratus pun tak heran, tapi ika bukan family senang.. sekali keluar pun ika memperuntukkan RM50 paling banyak utk dibelanjakan..kedekut sungguh, tapi as student and ika ni jenis merayau je, kira memang kena bajet la..makan pun ikat perut beb...

memanglah kualiti lebih penting dari kuantiti..tapi, utk orang yg mampu its ok, go on..but ika lagi happy kalau dapat jumpa barangan lebih murah dari harga sebenar..even bila ada diskaun pun, bagi ika, tetap je mahal..hik3..


sedang didalam mood nak membasuh TELEKUNG, tetiba ika terpkir..


" Baju boleh tukar tiap-tiap bulan, tapi kenapa telekung lusuh tak mahu digantikan sedangkan kita nak berjumpa dgn ALLAH.."

sungguh bila ika terpikir, timbul sedikit kekesalan pada diri ini..telekung ika ni pun hadiah dr maklang ika utk masuk univeriti ni..insyaAllah, kalau ada rezeki lebih sikit ika pun nak beli telekung baru lagi..

49 comments:

era kecik said...

kak ika nak buat bley.. tapi, kak ika kena buang dahulu widget 'like button' kat bahagian post tu.. kalo tak, ia takkan jadik.. ^^

RinsyaRyc said...

<---jrg beli baju kot.. setahun skali sbb akak pegi shopping complex beli mkanan or novel jeh. novel mmng wajib. ehehe. tapi telekung? hurmmm..

Mizz ErMa said...

ha ah..sama la kite..sy pon seorang yg lebihkan kuantiti dari kualiti..hehehe

Pendamba Mawar said...

bgus la kalau fikir cam tu

Idati Malek said...

haha tu lah telekung nak tukar setahun sekali pun susah kot

cik ika said...

era : nt akk try wat..

cik ika said...

RISYA : telekung..hurmm~

cik ika said...

pm : :)

cik ika said...

ida : taw ta pe..

cik ika said...

mizz erma : smelah kite..

Juliet_iRa~" said...

right..sokong sgt..:)

even akk ada duit, akk xbeli gak brg branded ni...wat pe nk bazir2 pdhal dah xnk, xpakai gak..wuu

jom beli telekung baru..akk pon kalo rs dah lama xbeli, akk beli telekung br..:)...

Nyamuk Terbang said...

NT suka beli bju smua cap ayam
jnji boleh pkai haha

ILA HonEyBuNNy said...

tu la...mama selalu pesan cm tu...

sbb mama pntgkn telekung...tiap2 mgu dia basuh telekung n nasihat ila...

sama2 la kita beringatkan...insaf2..

Izyan Masri said...

SETUJU1BARANG BRANDED BUKAN SMEUANYA BETUL2 BERKUALITI PON T_T

lombokguide said...

Hi blogger malaysia yang cantik salam kenal dari blogger amatiran Pulau Lombok, Lombok 7og4nk.


nice blog keep blogging yaaaa

diana said...

telekung seminggu sekali basuh..
baju basuh hari2..
kalau ada telekung banyak boleh la basuh hari2..
jadi lepas ni beli telekung banyak2..

TwIstiEs*meSti Mau* said...

boros punya orang..hahaha

hmm..jemput singgh yer..manis..:)

cik ika said...

juliet ira : jom kak..:)

cik ika said...

NT : sme la kite..huhu

cik ika said...

ila : sebak..T_T

cik ika said...

izyan : yup !!

cik ika said...

lombokguide : tq

cik ika said...

diana : ok sis

cik ika said...

twisties : siapakh boros??

nurul diana said...

sye jrng beli bju , hehehe tp bli tudung non stop :P

Ku Azhar said...

alhamdulillah :)....hehehe bab yg churp2 tu..xpe slow2..dlu pn earning teruk gle..lma2 insyaallah ok :)

Wanie said...

barang branded mmg la mahal kan..kalau tiap bulan tukar baju baru membazir je..pakai bukannye kerap mane pun..

Ezad Skytech said...

asalkan boleh pakai..tak branded pun takpe...:)

Cik Aien said...

Betul lah :) Telekung boleh dikatekan setahun sekali bertukar.. Tapi baju? Urrmmm berbulan dan setiap bulan..

SpeakerSekolah said...

Wahh bgus...jarang ade gadis xsuke brang branded2 ni..huhu

cik ika said...

NURUL DIANA : smelah ika skg ni pntg tgk tudung..

cik ika said...

ku azhar : baik abah..

cik ika said...

wanie : btol2

Miss Purple Ungu said...

pun tak suka brg branded...
x semestinya semua brg branded bkualiti huhuhu

cik ika said...

ezad : yup2

cik ika said...

cik ain : T_T

cik ika said...

SS: memng anti brnded woo..

sarah mohamad said...

Saya pungg jarang je shopping kecuali benda tu memerlukan. Sebab student kan, banyak nak pakai duit. HEHE

cik ika said...

mish purple ungu : btol jugak..:)

cik ika said...

sarah : yup..student an..huk3

onie said...

baju murah kuantiti elok tape,baju mahal kuantiti elok ,hmm.... ikut kemampuan,onie antara yang anti branded :)

Woofer Storm said...

bagusnya ika ni..rasa nak ngorat je kat sni..hahaaa gurau^^

Siti NuruL Ain said...

branded stuffs?

kalau baju..nope! anything that really nice even bundle pon saya suke!.. but if came to gadget/tech stuffs.. I really searching for branded one la.. quality comes first for this things.. kan?

xnak la beli lappy ribu2 kualiti cam beli bayam je kan? hehehe...

ok..keje dulu, baru pk branded punya barang..yesss!

cik ika said...

woofer storm : ngurat jom.hik3

cik ika said...

siti nurul ain : study dlu

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehe..takpe..ikt selesa..tp telekung tu jgn biar smpai lusuh sudah..

aiEz said...

aie pun jenis tak kesah jugak dgn barang2 jenama ni,apalah sgt pd jenama..ada jer pun baju bundle nampak macam baru,asalkan pandai memilih...kalau sesekali tak apa lah,kalau asal tgk org nak jer beli yg jenama,pergh botak kepala,ehehe...;p

*terkesan jugak bila kata mengadap Allah biasa kita pakai yg biasa jer...=='

Hazmin Hamudin said...

saya selalu buat baju pakai surat khabar je..jimat sikit...hehehe...

Bulan Syurga Firdaus said...

sy pn da 2 thn kot kopiah x penah beli baru lg hehehe