Perempuan selalu bagi HINT tapi lelaki buat tak paham ke ape??

AKHIRNYA habis sudah drama HEARTSTRING lakonan boyfie ika tu..biarlah sakit kepala datang, janji dapat dating dgn dia..tapi bila dah habis drama tu, tetibe ika rasa kosong je..aiceh !



ok, berbalik pada topik entri ika..


SITUASI 1 : DEKAT KEDAI..

Girl : awak..comelnye teddy bear ni...
Boy : haa, comel je..(bagi senyuman paling manis)
Girl : comel je..tak pelah awak..

# hello boy, girl tu nak teddybear la..buat tak paham ke ape??

SITUASI 2 : SEDANG BORAK DALAM TELEFON

Girl : awak, saya teringin nak ada teddybear.tak dapat peluk awak, pelu teddybear pun jadilah..
Boy : owh..nanti ada duit awak pergilah beli..
Girl : errr..baiklah awak..

#aish..hangin pulak aku...


SITUASI 3 : 2,3 HARI SI GIRL TAK MESEJ..NAK TUNJUK PROTEST KAT SI BOY NIE..

Girl : nak merajuk lah dengan dia..tak mahu mesej.tunggu dia mesej dulu...nak juga teddybear !!

tapi Boy..

Boy : busy lah ni awek aku ni..tu tak mesej..tak pelah, tak mahu kacau...

#ayoooh..ini laki kan...terbaik sungguh..



actually banyak lagi situasi yg selalunye girl bagi hint tapi lelaki..err..buat-buat tak paham ke ape ark..



p/s : ika dah dapat teddybear ok..itupun dalam bape tahun entah ika minta baru dapat..hahaha..

52 comments:

aiEz said...

hahaha,agak lurus dan tulus lelaki itu...tak berapa alert dgn bahasa kias2 awek ni,ehehe

mieza said...

waaaaaaa.. bertahun mintak bru dpt ea..
after ni, kne keep asking the same thing, then only bru dpt.

Miss Purple Ungu said...

setuju sgt2
bf miss purple mmg camtu huhuhu...

cik ika said...

aiez : lurus sesangat..hahahha

cik ika said...

mieza : hee..mlunye

cik ika said...

miss purple : sme la kite..hehehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

girl pon ada feel kan!

syafiqakarim said...

haha betul.lelaki mmg.tak tahu lah dia buat2 tak paham atau saje malas layan -.-

onie said...

tak paham mai nak katok pala,kadang geram gak,haha

cik ika said...

cwl : btol !! huk3

cik ika said...

syafiqah : kena sepak laju2 bg paham..hehehhe

cik ika said...

onie : ketuk kai spanar..heheheh

Diyana Ali said...

haha, nak gelak jelaa :P

cik ika said...

diyana : lawak kn3..kelakar tol.

era kecik said...

hehehe.. biasa letuw.. :P

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan said...

betul2 sokong2. lelaki jarang nak perasan kalau perempuan bg hint haha

Mish eika :) said...

haha. ehh2 ika . nme kite same :) btw . laki lau cmnie . mmg sakit aty . tp sabo je lahhh . haha

Pendamba Mawar said...

sama cam PM. hehe
pm akan buat biasa je kalau kekasih wat cam tu kat PM..
tapi PM tahu dia nk.. senyap2 je PM beli..hehe

#dulu la

cik ika said...

era : lua bece k.heheheh

cik ika said...

era : lua bece k.heheheh

cik ika said...

atikah : geram kn3..heheh

cik ika said...

mish : sbr la ni..ehehhe

cik ika said...

PM : sweet giler la..best3

SpeakerSekolah said...

Ishhh dier xde duit nk beli tedybear la tu,pmpuan pn kne la paham hint yg laki bg..kekeke..

Eyda Dania said...

btul2..lelaki mmg ssh nk fham..ke wt2 xfham..hahaha..

.ain. said...

betul2.. tapi lelaki nie leweh benooo.

cik ika said...

SS : tamaw..nk teddy bear jugak..hehehhe

cik ika said...

eyda : sengaja ta phm.huh !

cik ika said...

ain: geram..hehehe

RinsyaRyc said...

lelaki tuh tau kot. saje je die buat bodoh . ehehe .
>_<

msredcheesecake said...

Sampai kiamat pun laki tak kan paham.... Saba je la kita pompuan ni yea....

cik ika said...

risya : kejam kot laki uh..hik3

cik ika said...

mrscheesecake : mybe kot..huhuhu

Ezad Skytech said...

hee...terus terang kan senang...kadang2 mmg ada yang tak berapa paham sgt kalau bagi HINT2 ni...heee~

Juliet_iRa~" said...

hahaha..;p

lelaki mmg gtu..;p

kekeke..bf ira lg best..kalo ckp comel la bear tu mesti dia sengih pastu dia ckp nak la tu..pastu ira ckp xla..haha..pastu dia ckp xyah lah ek..bkn dah penuh katil ke?kekek..;p..

tp mmg kebenaran y hakiki apa y dia ckp..huu

kim heeruul said...

serius gua la boy tu.
=)

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..lelaki mmg cm tu...

diorg neh macam pk positif ckit..kita lak suka bg hint2....

cik ika said...

ezad : mlu ko nk berus terang,,huhu

cik ika said...

juliet_ira : wah sweet la..hehehe

nurul diana said...

hahaha ke sengal pakwe nye , kehkeh

cik ika said...

kim : kne bg ceramah kaw2 lpas ni..hik3

cik ika said...

ila : uh a psl..susah tol nk bt dowg phm..hahah

Ku Azhar said...

hehehe comel je :p

Aida Azryn said...

aida pun dapat bebear. babah ittew bagi. haha. ;P

Woofer Storm said...

laa.tak ckap..kalau ckp,sy pos teddy bear tuk ika..heheee

suka3 entry ni^^

cik ika said...

abah : hehehhe..malu..

cik ika said...

aida : untung lar..hee~~

cik ika said...

woofer : ala..nk la jugsk..heheh

zulhilmi tempoyak said...

kalau saya kn..


Girl : awak, saya teringin nak ada teddybear.tak dapat peluk awak, pelu teddybear pun jadilah..
Boy : haaa....meh la peluk skrg...


hahahahaha

cik ika said...

zulhilmi : GATAI EERK.hehhe

Idati Malek said...

adoi kesiannn...same lh here...bg hint tak phm smpai ke sudahh....

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi2..akk dah byk jd xnk dah..haha..