1 March menjelma sudah..

Sebelum 1 March 2006...

seorang gadis yg ketika itu baru berumur 15 tahun tidak mempercayai akan kata-kata kawan-kawannya ketika itu.. mana taknya, dia bukanlah secantik mana, sudahlah tu comot sentiasa gemuk pulak tu.. tapi, atas niat baik kawan-kawan kelasnya yg tak sanggup tengok si gadis ini asyik berkelahi dengan seorang jejaka umpama kucing dan anjing.sampai cikgu pun dah poning kepala tengok mereka berkelahi je.biarpun begitu, hubungan persahabatan mereka tetap tak pernah terjejas.seba itulah, kawan-kawan sekelas mereka melahirkan niat murni mahu menyatukan mereka.

" tipulah korang kalau dia nak kapel dgn aku,aku ni bukan cantik pun.dah lah gemuk," kata si gadis becok itu
" aish korang ni, yang dia pun kata camlah ko nak kapel dgn die, yg ko pun same gak.ok tak pe nanti kite berdepan ok,"

pada malam itu, akibat keseraman melanda si gadis itu, dia cuba memberanikan diri memberi mesej kepada si jejaka itu.

" kau serius ke nak kapel dgn aku? " tanya gadis itu.tetapi belum sempat pun si jejaka itu membalasnye, si gadis cepat-cepat matikan handphone nya akibat kegemuruhan mengetahui jawapan..hampir sejam barulah dia on semula hp nye..

dup..dup..dup.. berdebar wehy..

bunyi mesej masuk..

" yup, memang pun aku nak kapel dgn ko sebab aku selesa bila dengan ko,"

serius rasa nak pengsan je si gadis ketika itu..terasa bermimpi je sebab bagi dia, si jejaka ni punyalah hot kat sekolah ketika itu.siap dia tolong carikan awek cun nak di gosipkan dgn si jejaka ni..tup,tup, si gadis ni yg dapat..memang tak tidur lena si gadis itu..

Keesokan harinya, langsung si gadis itu tak tegur pun si jejaka akibat malu..terasa tak mempecayai pa yg berlaku..dan seperti yg di janjikan, kawan-kawannya yg mempunyai hati yg murni memanggil mereka berdua besua bertentang mata..selagi si jejaka itu ak bersuara, si gadis tak mempercayai..

"ha, ok sekarang ni dah berdepan ni sekali lagi kitorang tanya kat korang, korang nak kapel ke tidak ? "
" ye nak." serius malu sungguh si gadis itu ketika mendengar jawapn si jejaka.
" ok, set..sekarang adalah 1MARCH 2006.tepat jam pukul 12 tengahari.korang di sahakan berkapel wahai ika dan juga aiman,"


yup..maka dengan ini, menjelma kembali 1 MARCH 2012 bersamaan 6 tahun peristiwa tersebut itu berlaku.kisah cinta monyet yang ketika itu, si gadis adalah ika dan si jejaka adalah Mr AR..bila di ingat kembali terasa lucu pun ada juga



alhamdulillah, tak sangka hubungan kitaorang ni sampai sekarang..hopefully, hubungan kami berkekalan hingga ke akhir hayat..

tak tersangak Mr AR post mesej ni kat ika..



serius memang ika rasa terharu sangat sebab diamemang terkenal dgn sifat pemalunye..
 

setiap orang bercinta, mestilah nak berakhir dengan perkahwinan..begitu juga dgn ika..bukan senang nak jaga hubungan kitorang..sejujurnya, banyak dugaan dan cabaran yg kitorang tempuh, especially masa di sekolah...masing-masing tak matang lagi..kalau di ingatkan kembali terasa lucu pun ada juga bila bercinta masa zaman sekolah..

now, genap sudah hubungan kami yg ke6 tahun..bukan tak mahu ada ikatan yg lebih serius, tapi ika still rasa belum cukup tanggungjawab..matang pun tidak lagi..hehehe..

doakan kami ye, semoga dipanjangkan jodoh kami hingga ke akhir hayat..INSYAALLAH.




to Mr AR a.k.a AIMAN RAFIQ B MOHAMMAD,

TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENERIMA IKA BAIK DAN BURUK IKA..IKA BERASA BERTUAH DAN BERSYUKUR DAPAT LELAKI SEPERTI AIMAN..TERIMA KASIH..HARAPAN IKA AGAR HUBUNGAN KITA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT..SAYANG AWAK...

maaf, entri kali ni terlebih panjang pulak...

lagu ini khas ditujukan utk Mr AR~~



p/s: actually nak buat GA sempena anniversary ika kali ini..tapi still dalam perancanagn.sebab blur nak carik hadiah..

44 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haa..rupanya anvrsry ea..

thniah dear..

moga akk dpt kada kawen nanti ea =)

Sarah Mohd Saleh said...

ececeh...sweet sungguhhh.moga bkklan ;0

cik dila.. said...

alahai , sweetnya die.happy anniversary ye..hope korang berbahagia selalu.nak naek pelamin jemput tau..hehe :)

fatin adawiah said...

wah how sweet gile love story ni..terharu rasenye..terbaik lah kwn2 sekolah tue..alhmdulillah kekal smpai skrg & hopefully terus ke jinjang pelamin 1 hr nanti..amin =)

Amyra Azhar said...

waa, sweet nya n_n happy anniversary kaq ika, suda 6 tahun, lama n_n hope berkekalan hingga akhir hayat n_n

Daddylicious said...

insyaallah ada jodoh tak kemana...:0

Norlida Ramli said...

alolo..comelnya kisah korang ni...
hehe..btw hepi anniversary ika :)

korang dh 6 tahun ek..ida ngn dia br 5 tahun...huhu..
harap2 sumenya berkekalan..amin ~

J.Syazwana said...

wah sweetnya.
hehehehe

semoga berkekalan hendaknya.
aminnn :)

Ku Azhar said...

waaaa....terbaekk la :) smoga berkekalan :)

nazira said...

:)

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Miss Nadya said...

syoknyer..dah 6 tahun eh?

huhu..sis nk cari yg abadi jugek tp xjejumpa agik..:D

p/s :: hihi...suka ye pakai shawl satin? nti ika pakai lah..;)

salam bulan 3..:D

noorul aisikin said...

i am happy for u dear :) may Allah bless u guys

AdiaLuze said...

Assalammualaikum...

Amin .. Kalau betul hati dah sayang, 'ikat'lah terus Dik .. Akak yg dh nak masuk 4 taun kawin ni pun masih dalam proses pembelajaran untuk menjadi isteri solehah ... Matang @ tidak, itu perkara ke-2 .. Ini cuma pendapat akak la yee ^^

P/S ; Epi annaversary yg ke-6 tahun !!!!! Semoga bahagia selalu hendaknya ..

..cik gugu.. said...

wahhh 6 thn .. slmt ulangthn ;)

t jgn lupa jmput ya .. teringin nak mkn nsi mnyak ika ;)

Amirah Zulhijjah said...

semoga bahagia..dah follow sini..=)

Nizam Ijam said...

nak adiah! :P

reenapple said...

ohhooo.. semoga berbahagia ke pelamin dan anak cucu.. amin. =)

Nelly The Strange said...

so sweet ika !

teha said...

wah2 ! semoga cpt kawen.. hahaha !

ILA HonEyBuNNy said...

lamanya....

moga bahagia hingga ke syurga dear..tahniah..;)

~SaL IjOu~ said...

smoga baik2 saja buat kamu berdua~ =)

sha my heart said...

6 tahun bukan senang..

smga ada jodoh =)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sampai skarng? zuan doakan smpai jinjang pelamin :)

tiefazatie said...

wah..moga pjg jodoh kamu..=)

EYFAalias said...

Wahhh! lama tu. Hope kekal sampai ke jinjang pelamin ya.

Eyqa Hasnan said...

tahniah dear <3

era kecik said...

haha. betul cakap orang2 tua. tapi, tak ingat lar -.-'. haha :P apa2 pon, congrates kak ^^.

reply komen 'Yang mana satu IDAMAN kalbu?' :
erk, tak cukup bujet. haha .

reply komen 'menghadapi kerenah orang tua' :
kakak ajarkan lar. hee~

Bulan Bintang said...

semoga bekekalan akhir hayat.. 6 tahun? hmmm lame tuuu

Ima Salsuzaima said...

moga berkekalan.. wink wink..:)

teyn teyn said...

semoga kekal hingga akhir hayat. aminnn

teyn teyn said...

semoga kekal hingga akhir hayat. aminnn

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, sweetnye.. tahniah sista.. :)

Woofer Storm said...

gila romantik ni..pengsan sekejap dibuatnya...zzzzZzzz


~senyum selalu ye^^

alya_sygs said...

sayang ika jugakk... hahaha..

sweetnye diaaa :)
smoga kekal ye...

MEDIHA OMAR said...

Zulaikha! Jom join giveaway "Mari undi Mena!" Aminah (Mena) adalah seekor kucing. Hadiah menarik menanti anda. Hadiah akan ditambah lagi dari masa ke semasa! ;)

http://www.medeaz.com/2012/03/mari-undi-mena.html

CekbOlat-bOlat said...

wuhoooo.. 6tahun !

smoga bhagia hgga akhir hayat.. ^^

Nisa Greennnpanda said...

wah...sweet & romantik la crite ika & Mr AR nie...

moge korg dua kekal hingga ke jinjang pelamin, amin3~.. hihi~.. ^_^

AdiaLuze said...

Asslammualaikum ...

Mana dak Ika ni ... mesti sibuk kan ... Tu yang tak sempat nak buat n3 baru ... Hehehe

teha said...

syg , bile nk hapdate nie ? hahahaha !

Juliet_iRa~" said...

happy belated annvrsary..:)

tahniah..lama tu..heee..jg hubungan tu baik2 k..

kay_are said...

ingat cite reka2, cerpen ke.. sekali betul r pulak.. 6 tahun bertahan?? semoga berkahwin dan kekal hingga akhir hayat.. amin..

cane nak tau reply komen? kne g bace entri orang tu r kot.. tapi tak sume orang wat rase nye.. em..

Diyana Ali said...

wah so sweet . hehe . semoga kekal, n ape salah ikatkan perhubungan ini. yg baik kita cepatkan. hehe

semutsengal said...

kapel sebab selesa ? nnt dah tak selesa cari baru lah?

chemay said...

semoga kekal sampai syurga ya sayangg.
amin
:)