Ingin mejadi agen Jual TOPUP ??


Stail Zaman sekarang, di hujung jari jer. Nak buat duit zaman sekarang senang je. Yang penting kena usaha. Modal ciput pun boleh buat untung besar. Sekarang paling laku adalah jual topup. SEBABNYA ADALAH : 

* Pengguna henfon yang terdiri daripada lapisan umur - tidak terhad !
* Permintaan tinggi ! (Topup adalah satu keperluan penting masa sekarang ! )
* Semakin bertambah pengguna telefon
* Yuran keahlian serendah rm10 !
* Sistem yang cepat. ( Tambah modal, topup , semua laju ! )
* Daftar sekali, seumur hidup. Tiada yuran tahunan.
* Perkhidmatan 24 Jam.
* Boleh daftar agen baru ( downline under anda - harga anda tentukan sendiri ! )
* Terima komisyen hasil jualan downline 
* Tak perlu kedai sendiri serta pekerja
* Server untuk semua operator ada . ( maxis ke maxis , digi ke digi , celcom ke celcom )
* Urus beli boleh dilakukan di YM (Yahoo Messenger )
* Pendaftaran mudah dan cepat. (Kurang 10 minit )
* Bantuan dan careline disediakan .
* Kadar keuntungan tinggi ( ikut pakej )
* Sistem yang senang dan mudah ( mesej ringkas )
* Pendapatan real time
Dan banyak lagi !!



Di sini , kita dapat buat keuntungan 3 in 1 , dimana kita jual topup kepada pelanggan dan company cuma tolak harga jualan dari akaun kita ( misal kata pelanggan beli topup celcom rm5, bayar kat kita rm5 - company pula cuma tolak harga jualan mereka. Misal kata harga jualan mereka bagi celcom rm5 adalah rm4.85 maka kita untung REAL TIME-ON THE SPOT 15 sen ) dan kita ajak kawan-kawan / sedara / orang lain jual topup under kita dimana yuran keahlian kita yang tentukan sendiri ! Misal kata anda tentukan yuran daftar rm25 , daftar mereka jadi downline anda , company potong rm 5 dari akaun anda untuk caj daftar agen maka untung bersih anda adalah rm20 ! ( idak termasuk bisnes jual topup anda ! ) dan kita turut terima komisyen dari downline yang jual topup !! Berganda ganda kan ??

Ika dah cuba , memang server pantas. Kata je nak topup berapa, tak sampai 1 minit topup dah masuk ! Macam tu juga bila kita tambah modal . Inform ke company ( dengan sms sahaja ) . Sms notification dari company akan sampai beritahu modal tu akan diproses dalam masa 3 jam , tapi KEBIASAANNYA (dari pengalaman pemilik sendiri ) tak sampai setengah jam modal dah masuk akaun !

Soalan lazim :


Bagaimana sistem ni berfungsi yer ? Jawapan : ( lihat pada gambar )




Apa produk yang boleh dijual ? Jawapan : Digi, Maxis , Celcom , iTalk , Hot Ticket

Celcom (autoreload dari RM5 hingga RM100)
Terbaru ! Celcom RM3 & RM4 ada dijual !!
Maxis (autoreload dari RM3 hingga RM100)
Digi (autoreload RM5  dan RM10)
Digi (PIN RM5, RM10, RM30)
Hot Ticket ( PIN RM8, RM10, RM15, RM20, RM30)
iTalk ( PIN RM10, RM30)


Berapa keuntungan yang akan diperolehi ? Jawapan : Untuk keuntungan jual topup , itu bergantung kepada pakej yang anda pilih. Semakin mahal harga pakej, semakin tinggi kadar peratus . Tapi di sini ditawarkan  pakej yang murah dan mampu milik oleh semua ! . Manakala untuk downline pula, yuran pendaftaran anda tentukan sendiri serta terima komisyen dari jualan downline anda !




Perhatian !! ( HANYA Bagi maxis RM5 & RM3 serta celcom RM5 pengiraan jualan adalah seperti berikut ) : 


Macamana pula dengan cara-cara nak jual topup ? Jawapan : Samada anda jual melalu sms atau YM, terpulang pada anda. Format sms pula akan diberikan kepada anda nanti.

Sistem topup ni berdasarkan apa ya? Jawapan : Berdasarkan autoreload dan pin . Autoreload bermakna topup tersebut akan terus masuk ke akaun pelanggan manakan pin pula, server akan menghantar pin topup kepada anda dan anda harus hantarkannya / berikannya kepada pelanggan .

Mendapat overriding pembelian downline tu apa pula ?  Jawapan : Ini merupakan komisyen yang anda terima sekiranya anda mempunyai downline di bawah anda. Di bawah ini merupakan pengiraan komisyen anda :


Contoh pakej anda :   Celcom 5.00%Maxis 3.40%Digi 2.30% ,HOTtICKET HOTLINK = 4.5%

anda DAFTAR DOWNLINE , 

DOWNLINE anda daftar pakej yang punya peratus jual topup berikut  :
   
Celcom 3.00%Maxis 2.50%Digi 1.50%HOTtICKET HOTLINK = 3%               

maksudnya u akan UNTUNG COMMISSION JUMLAH JUALAN DOWNLINE ANDA sebanyak:

   Celcom 2%, (5%-3%)
    Maxis 0.9% (3.4%-2.5%) 
Digi 0.8% (2.3%-1.5%) 
HOTtICKET  1.5%(4.5%-3%) 



Bagaimana dengan peratus jual topup berdasarkan pakej ? Jawapan : Rujuk tawaran di bawah ini ! NEW UPDATE !! PROMOTION !



====================================
...Pakej 1- Master (M)
====================================
* Yuran asal RM200
* Promosi!!! RM100 SAHAJA RM90 now ( RM80 yuran + RM10 modal permulaan diberikan )
* Boleh mendaftar Dealer, Agent, Retaill, First Retail,
Second Retail, Third Retail sebagai downline anda
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran pendaftaran anda tetapkan sendiri.
* Mendapat Overriding Pembelian Downline.
* Celcom (4.50%), Maxis (3.20%), DiGi (2.10%), Umobile (4.00%)

====================================
...Pakej 2- Dealer (D)
====================================
* Yuran asal RM150
* Promosi!!! RM80 SAHAJA RM70 now ( RM60 yuran + RM10 modal permulaan diberikan )
* Boleh mendaftar Agent, Retaill, First Retail,
Second Retail, Third Retail sebagai downline anda
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran pendaftaran downline anda tetapkan sendiri.
* Mendapat Overriding Pembelian Downline.
* Celcom (4.25%), Maxis (3.10%), DiGi (2.00%), Umobile (3.75%)

====================================
...Pakej 3- Agent (A) HOT !
====================================
* Yuran asal RM100
* Promosi!!! RM60 SAHAJA RM50 now ( RM40 yuran + RM10 modal permulaan diberikan )
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh mendaftar Retaill, First Retail,
Second Retail, Third Retail sebagai downline anda
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran pendaftaran anda tetapkan sendiri.
* Mendapat Overriding Pembelian Downline.
* Celcom (4.00%), Maxis (3.00%), DiGi (1.90%), Umobile (3.50%)

====================================
...Pakej 4- Retail (R)
====================================
* Yuran asal RM80
* Promosi!!! RM45 SAHAJA!!! RM40 now ( RM30 Yuran + RM10 modal permulaan diberikan )
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh mendaftar First Retail, Second Retail, Third Retail
sebagai downline anda
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran Pendaftaran Anda Tetapkan Sendiri
* Mendapat Overriding Pembelian Downline
* Celcom (3.75%), Maxis (2.90%), DiGi (1.80%), Umobile (3.25%)

====================================
...Pakej 5- First Retail (FR) HOT !
====================================
* Yuran asal RM60
* Promosi!!! RM35 SAHAJA RM30 now ( RM20 yuran + RM10 modal permulaan diberikan )
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh Mendaftar Second Retail, Third Retail sebagai downline anda
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran Pendaftaran Anda Tetapkan Sendiri
* Mendapat Overriding Perbelian Downline
* Celcom (3.50%), Maxis (2.80%), Digi (1.70%), Umobile (3.00%)

==================================
...Pakej 6- Second Retail (SR)
==================================
* Yuran asal RM40
* Promosi!!! RM30 SAHAJA RM25 now ( RM15 yuran + RM10 modal permulaan diberikan)
* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Boleh Mendaftar Third Retail sebagai downline anda
* Boleh Mendaftar Agen Sendiri
* Yuran Pendaftaran Anda Tetapkan Sendiri
* Mendapat Overriding Perbelian Downline
* Celcom (3.25%), Maxis (2.70%), Digi (1.60%), Umobile (2.75%)

==================================
...Pakej 8- Third Retail (TR)
==================================
* Yuran asal RM20
* Promosi!!! RM15 SAHAJA RM10 now

* Laporan Transaksi Setiap Kali Jualan Dilakukan
* Celcom (3.00%), Maxis (2.60%), Digi (1.50%), Umobile (2.50)

hehe..ni ika copy paste je..tapi if berminat boleh pm ika..tahu korang tak beberapa nak paham..sebab ika pun cam korang dulu..pm kat inbox fb ika ye..

19 comments:

aReLaN said...

hohoho...selamat bergelar usahawan topup.tak kisah la untung sket2 pon kan janji ada la tambahan duit poket.

Farhana Ahmad said...

camne nak join ni? cer gtau. x phm sgt la..

yad'z said...

wah mesti banyak untung. hhehe.. hari tu ade jugak offer suh jadik downline, tapi tak berani lagi.. ngee~

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk bab cmni mmg pening.. berminat tu ada dlu..tp diam gtu aje..

:: Mrs.SyahNia :: said...

wahhh bagui nya blajar utk jd bizwman yea..gudluck.. ;))

..cik gugu.. said...

dlu ade gak hostel jual cmni .. nk join dy tp mcm tak blh bg komitmen lah .. heheh

Sarah Mohd Saleh said...

lme2 topup tuh abeh kat den jo lahhh

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Waaa ... Cam menarik je ni .. Hmm .. Leh la akak timbang2 kan .. heeeeheeee

Ezad Skytech said...

hee...berminat jugak..tapi agak pening caranya ni...hee~

c'axoera ヅ said...

bakal usahawan negara ni..:D

Noraim said...

banyaknya pakej. naik berpinau mata ni baca. hihi.

Diyana Ali said...

huhu dulu selalu jual topup tp sekarang dah ,malas. hehe

Woofer Storm said...

nak3^^

kay_are said...

err.. memang r tak faham sangat ape yang cube diterangkan.. tak faham mane dapat modal? mane dapat untung? @.@ buta bisnes aku ni..

Cendawan Merah said...

iqa...sy nk jd agen tu jgk,..cne ek cra2??xreti plak...hehhehe,,leh tlong ajr kn?n cmne nk mula tu?dftr mcm ne?

CiK FizA said...

pening baca nie. xphm pon. ngee >.<

Madiey Kamal said...

slm Ika...dlu sya prnh jd agen tpi bila kwan2 asyik topup lmbt byar so khbisan modal dh la....skrg ni dh stop dlu buat smntara wktu...

YANNA RAZAK said...

hehehe... berminat nie.. tp camner nk dftr??sy berminat ngn pakej 2 n 3...

YANNA RAZAK said...

salam.. nk tnya camne nk dftr?? serius nk masuk jd agent topup tp xtau saluran..