Penyakit Malas !!

M.A.L.A.S

adalah penyakit ika yg paling sukar di ubati....



yup, sekarang ika mengaku ika sangat malas menghupdate belog kesayangan ika sekaligus sudah menjadi jarang utk berjalan buat kacau kat belog kesayangan koran.. ( ok, sila rotan ika sekarang jugak !! )

ika banyak sebab menjadi malas nak update belog..kasihan belog pinki ika ni kan~~

  • kering idea
  • tiada idea
  • kekurangan idea


nak kata ika busy, tidaklah busy mana pun sebab rasanya ika lagi banyak menghabiskan masa menonton cerita yg ika download ( bab download cepat je ) kat sharing ump dari study...ika mengambil masa study hanya sejam dua je dalam bilik.siapkan assignment masa dalam kelas..so, kenapa ika menjadi malas jugak nak menghupdate belog??


tolong ika ubati masalah ini kalau tidak belog kesayangan ika akan di diami oleh sang labah-labah..

36 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

meh nk bg ubat ea..

wasabi onee-san said...

ahakk... sama lah kita..
pnyakit malas nk tulis entry dh mnyerang..

Sarah Mohd Saleh said...

Cr lahh vit R..heee

cIk JanNah said...

kamon ika kamon!!
hhaa

starzieti said...

meh sini nak bagi ubat malas. hehe.

L said...

xper.. rehat kejap.. nt ada idea.. update la.. huuu

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

Eza Boom Boom said...

tak pe ika... hihi. memang mood blogging datang dan pergii..

O CIKTEDDY said...

tgh cari rotan nih!haha

Juliet_iRa~" said...

hee ada ms mmg mls..tak boleh dinafikan..xpe2...take time utk ubati mls tu..hee

ke nk mkn ubat?nahh msk mulut cpt..keke

Woofer Storm said...

update selagi mampu orang kata..jgn pksa diri ye ika^^

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Biasalah masalah Cik 'M' ni dik. Akak pun slalu gak menghadapinya. Huhuhu..

Biasanya, kalau dah takde idea, akak akan gi BW mana-mana blog untuk dapat idea. Atau maybe, amik idea dari cerita yang kita tonton dari tv atau dengar kat radio .. Hmm ..

Bulan Syurga Firdausi said...

kembali rjn2 kn diri anda hehe

Aku Mad said...

salam kenal dan follow :)

teha said...

kite pon mls nk hapdate bile xde idea.. hehehe :)

fieda said...

mood berblog mmg mcm tu..kejap ada kejap ilang..

Aien Not Alien said...

rajin-rajinkan diri :)

Prettywrite said...

eheh kurangkan watching movie tu bolehla update blog nt..biasalah sekali sekala datang rasa malas dan bosan tu..hee..

tq ika komen kat entry akak tu..doa yg terbaik utk ika jgk..;)

Ezad Skytech said...

hee..biasa la tu ika..kalau ada penyakit M ni mmg susah..nak update blog pun terasa malas je..hee..

Hanie Dew said...

penyakit M. memang susah nak ubat..kdang kdang mmg menyinggah jugak la masa nak update blog kan.

xpe la.nnt dah rajin update la..

semutsengal said...

malas, tapi rajin beralasan. eh ?



ALALALALALALALLALALALA

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ika..terima kasih singgah ke blog k.atie ya.
Mggu lps k.atie bercuti tenet semggu..pastu cam kekok lak nk menaip..hihi

msredcheesecake said...

Semua org ada penyakit malas ni.... Macamana nak halau pun tatau.... Hhee

..cik gugu.. said...

cpe rjin agkat tgn !!! oke tade -.-''

cinta siswi said...

samelah kita..hahaha.. cmpur dgn eseimen lg..tu yg malas tuh..huhu

~SaL IjOu~ said...

akak x penah kering idea..ada2 aja mende nak cerita..cuma kekurangan masa..sbb tu cuma update seminggu sekali saja~ ^^

meh akak hembus semangat dekat ika sket..fuuuh!~ ;p

myra azraff said...

jgn risau kak..saya pon penah camtu..huahaha..lelame kang,mule la rase rindu nak update kang xD

Boni JLL3 said...

hahahahaha..nak kene berubat kampung ni..hehehee

era kecik said...

era lak lain. nak hupdate. tapi, tak boleh. sebab? tak boleh guna internet kat umah! ayah era potong. sebab line tak bley nak sampai kat umah. huhu. sedih gilerr.. kak ika takpe agi. hehe. >_< rasanya rumah era bukannya pendalaman sangat. dekat ngan airport lagi. (opps!) hehe. mungkin ade hikmah kan? hehe. ni pon guna laptop bapak sedara.

pasal ping blog.. kenapa tak bley nak ping kak? mungkin fb akak ade something wrong kut.. ataupon adelah tu yang tak kena ngan fb. era pon penah gak jadik camtu. sesetengah je boleh jadi. Bengang gak! takpe kak. nanti lama2 tu jadi ler~ ^_^

Noraim said...

meh sini nak tepuk tampar bagi rajin. hehe.

chemay said...

chemay bz skranag,
nak update belog pun susah.
sebab takot tak sempat nak bw.
sedihhh
:'(

reenapple said...

meh sini nak rotan.. ahahaha.

"Take time.. heheh. Lama3.. adalah tu idea. .

nurul diana said...

sep , kite sama , dah malas nk update

zOeY zAu YaH said...

klu mls mmg ssh nk buat apa haha..

Miss Purple Ungu said...

pun sama hehe
ada masa perasaan malas nak update tu dtg tetiba ;)

Miss Nadya said...

penyakit M xde ubat ..:D

Ini Kisah Tia said...

okey , kasi bookmarked!