:: AKU GILER SHOPPING !! ::

kali nie ika join CONTEST GILE SHOPING by FAD ALI...
tuan tanah pown ajak ika join gak so teruja+terharu...
demi dia ika join taw..

ku tepek kan banner seperti yang tuan tanah mahukan..


actually ika ni lebih sesuai di katakan KAKI SHOPING+KAKI MERAYAU...sebelum nak shoping tu mahu 2,3 kali ika p usha cuci mata and harga baru lah beli barang tu..maklumlah, guna duit sendirian berhad so kena lah control sikit..(kedekut sebenarnye..)..cuma kalau ika tengah mood tension memang main tarik jew barang nak beli..pernah sekali habis RM100 lebih.beli baju,shawl,beg,kasut.(skit ye, tapi banyak bagi ika..).balik hostel je menjerit sebab duit dalam wallet tinggal singgit dua jer..alamat kena ikat perut da lepas tu...

memandangkan now ika da study at UMP, Pahang..so tempat lepak ika sudah semestinye kat Kuantan. Mall yang femes kat sini ialah East Cost Mall, Megamall and Kuantan Parade (KP). tapi ika suke lepak kat Megamall sebab kat sini barang agak murah. sejujurnya ika bukan kaki brands. :-)
kedai yang ika selalu terjah if datang lepak kat mall nie DEES SIMPLICITY..ika suke tengok baju-bajunye and kebanyakn semua baju tu up to date. harga?? agak mahal bagi ika, yelah ika shoping ni PTPTN yg support..opss..kantoi lak...tapi ika sanggup beli sweater cumil kat sini even mahal..sebab sudah jatuh cinta dgn sweter tu,memang mencari kat pelusuk Kuantan..hahahahaha..(ayat poyos je)
1st tyme jejak kaki kat EC Mall..teruja..hahaha

at JJ Bukit Tinggi.kedai yg menjadi kewajipan utk ika singgah..

syok shoping barang makanan kat TESCO jer..



nie barang kesayangan ika..Beg nie  sebenranye beli kt expo jer..tyme tengah kaye mase tu tak kisah pun tak minta harga murah, bila dok usha kat mall ade lak yang murah. wah, saye menyesal..hahaha..keluar lepak mesti pakai beg ni.. Kasut kuliah lak memang skrg ika lebih selesa beli kt VEINS. design yang cumil tapi mesti kalau ika beli design hampir same sampai kena tegur dgn member, " awat kau beli semua pattern same jew, putih lak tu jer?" hahaha,tak tahu lar. da terminat nak buat macam mane..senang boley masuk kat semua baju..selalunye ika shoping baju kat HARI-HARI sebenarnya..harga lagi berpatutan taw.. tak rugi beli baju kat sini. tambah info sikit, kawan ika jeles sebab baju ika kebanyakan memang murah. baju RM5 pun ika layan..prinsip ika senang jew kalau bab shponig baju nie. ~biarpun harga murah tapi banyak pilihan baju yang boleh kita beli..~


 eh. ade BIG APPLE lar..nak bagi kat Si Penganjur Contest nier ke?? kalau menang, ika belanje..hehehehe..kalau tak makan dalam sebulan memang rase cam mahu terjun je kat sungai kuantan.hahahaha.


mesti nak singgah sini..sedap giler lar..jatuh cintan dgn big apple..boleh makan 3 ketul dlm 1 mase..


p/s : da syok shoping, mane sempat nak berposing..dgn muke penat,hilang da kecumilan saya.( POYO !! )
        so layan je la ye..:)


7 comments:

Dayana AZ said...

ika! dayana selit kat sini eh ? hehe :P

tahniah ika dpt changlun :D.
terima kasih taw bgtau dayana beza2 die. dayana mmg blur kot pasal mnde ni , tak wat research n ta tye orang hehe. lepas ika gtau bru la tau :).

thnks sgt2!! tatau ppe klu ika ta gtau!

ika said...

hehehe..almost welcome..uh je yg ika mampu cte..bnyk lagi info tp ika ta bpe nak tahu..
btw u too aw,,congratz syg..:)

ika said...

hehehe..almost welcome..uh je yg ika mampu cte..bnyk lagi info tp ika ta bpe nak tahu..
btw u too aw,,congratz syg..:)

nelly said...

amboi ~
gila shopping ??
Nelly tak .haha

ika said...

hehe..nely kaki blog..:P

ouh iena said...

follow sini :)
nice blog syg .

ika said...

heheh..tengs ya sebab follow..:)