Telenovela Cinta tiga segi..~~tak pepasal aku gak turut jadi watak~..

SERABUT !!


bayangkan kalau kawan korang kena tipu, then korang kat tengah-tengah situasi nie apa yang korang akan buat
meh ceq story dulu apa yang terjadi nie...

ALKISAH~~

si ahmad (nama sebenar terpakse di rahsiakan) kapel dgn kawan ika, si siti (nama  pun terpakse di rahsiakan)..
sebelum tu die kapel gak kawan ika nier, si mina ( nama pun terpakse di rahsiakan)..ika da sound awal- awal kat ahmad nier cakap jangan nak memainkan siti if dia kapel lagi dgn mina.dia bersungguh cakap da tak de pape dgn mina..tengok-tengok dia da kapel dgn siti..ayat punye pasal...ika cuma boleh cakap juz nak tengok siti bahagia jer sebab ika sayangkan siti nak tgk dia bahagia.

masalah terjadi bila si mina dpt tahu pasal nie,abes die mengamuk kat ika,cakap ika komplot tak nak bagitahu dia,,penat ika pujuk dia sebab dia pwn tetap kawan ika.sebab tu ika terpakse merahsiakannye sebab tahu dia akan buat bukan.bukan..serius tyme tu memang ika marah abes kat ahmad nie..ASAL MEMAINKAN PERASAAN MEMBER-MEMBER AKU !!!

ika da cakap da kat si siti nie yang si ahmad ni banyak skandal, tapi...yang si ahmad nie pandai bermain kata pujuk si siti nie..so apa yang ika mampu buat masa tu juz mendoakan kebahagian dorang..tapi.....

yang nie terbaru lak, semalam si siti ajak celebrate birthday si ahmad nie kat TC..ika kenalah temankan dia sebab tak percaya sangat kat si ahmad nie..si mina tahu then dia tepon ika.yang ika terkejut tu dia cakap ahmad still contact dgn dia..gaya cam still kapel lar..so ika terpaksa bagitahu kat siti sal mina and ahmad ni...


terkejut beruk si siti bila dapat tahu. dia mati-mati percaya dorang da tak da pape..then dia buat keputusan nak mintak putus.si ahmad ni terkejut lar.tepon si siti banyak kali, mesej..ika suruh je si siti ni off hp..tapi ika lak yang jadi mangsa.si ahmad aik tepon-tepon ika..soriilah ika memang tak angkat.geram sangat,memainkan perasaan kawan baik ika..siap main sumpah-sumpah lagi cakap sayang sangat kat siti..kau kena makan sumpah baru tahu..ingat orang tak tahu berapa banyak skandal kau ade kat belakang mina dgn siti..

tapi masalahnye sekarang ika dah terbabit dalam drama nie..dah si mina tepon ika minta no si siti nie nak maki hamun siti sebab si ahmad nie marah-marah mina.cakap mina cerita bukan-bukan kat siti..

dah, ika da jadi serba salah lak sebab mina cakap dia da tak da pape dgn ahmad..ika jadi serabut,tak tahu mane yang betul nak di percaya sekarang nier...ok lah kalau betul dorang dah tak da pape, perlu kah si ahmad nie pergi mencari mina,kalau sebagai kawan perlu ke panggil sayang,tepon,mesej and yang tak boleh blah siap bagi duit kat mina sebab mina tak de duit nak makan..

sekarang nier ika buntu.ika bersalah ke cerita kat siti pasal mina?? kedua-duanya kawan baik ika.sekarang ni name ika yang kena tempiasnye sebab orang tuduh ika seperti ika mengambil kesempatan atak kebaikan orang sebab ika keluar dgn ahmad and siti..tak settle lagi pasal nie, tetiba drama ni timbul di tengah cerita..
pasal ahmad mengambil kesempatan kat atas kebaikan kawan-kawan dia, ika pun kena tempiasnye..dia syok gune harta benda orang lain nak pergi dating tapi tak mahu bertanggungjawab bila da rosak..see, this man sangat terukk!! serius geram dgn mina and siti, laki camni korang sayang sangat kan...

THINK PROPERLY LA KAWAN..

sudah abes drama nier..kedua-duanya kawan baik ika..sebab tu ika terpaksa masuk campur..apa yang patut ika buat nier..erm..~~




p/s : tak study ika di buatnye pikir pasal nier,,pikir kawan punya pasal...

4 comments:

nelly said...

T___T
teringt cerita Nelly .

ika said...

alorh3.sori yunk~~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wee!!!
hehehe..
132 disini!!


☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!..
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE..
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK DISINI..
└┐▒▒▒▒▒▒

♥ salam singgah dari mummy weiyda♥
♥ eppy blogging ya!♥

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

ika said...

hehehe..thanx ya sebab folow sye..:)