:: Apa peranan saya sbg girlfriend awak ye? ::

ika nak tahu apa peranan seorang girlfriend kpd boyfriendnye..seorang awek kpd pakwenye,sorang teman wanita kpd teman lelakinye...actually ika tyme ni tgh tsentap dgn Mr AR..mahu merajuk dgn dia jap even ika tahu dia tak kan pujuk ika..urm~~

ok berbalik semula pd tajuk ika entry ika kali ini..someone tolong bagitahu ika apakah peranan kami ni as awek kpd pakwenye..ika selalu tertanya-tanya kat diri ika.sebab ika mahukan yg terbaik utk hubungan kitaorang..so apakah dia perana itu ?? TOLONG !! TOLONG !! ika nak tahu..
 
siapah yang tak sayang kekasih merangkap buah hati pengarang jantung kan..semua orang na yg terbaik dlm hubungan masing-masing.adat lah bergaduh itu semua..bagi ika ia boleh mematangkan hubungan itu.bila dah tahu salah masing-masing sudah semestnye tak mahu ulangi lagi kan..mahu bergaduh atas benda yg sama??
bagi ika bosan sgt..

so sebab itulah ika nak tahu sgt pendapat korang semua yg singgah blog ika..bukan apa,ika mahu jadi seorang kekasih yg terbaik utk si dia..tapi patut tak ika terasa hati sebab dia tak mahu bagitahu something kat ika??
bukan apa bagi ika perlu ke berahsia-rahsia dlm setiap hubungan ye?
kalau camtu gayanye ika pown tak mahu gak citer lar kat dia if ade rahsie..biar dua-dua padan muke.
hahahah..

so apakah dia peranan seorang girlfriend ya ??
bagi ika lar..ika akan cuba memahami dia tapi dia perlu gak memahami ika.seorang perempuan even benda remeh temeh pown dorang amek kesah ok.so bagi kaum lelaki ni. BE ALERT OK !!
try utk berada di samping dia ketika susah dan juga senang..happykan dia selagi masih boleh kernan bagi ika kegembiraan dia penguat semangat ika.terima kelemahan pasangan masing-masing ok..

12 comments:

nelly said...

sentiasa memberi semangat antara 1 sama lain ..
n harap masing2 ada komitmen tentang masa depan !

ika said...

yup..setuju dgn nely..thanx dear ya..:)

Saiful Bahari said...

peranan awek?
sebagai peneman..tapi jangan kongkong sangat,biarkan laki tersebut relax dengan hidup dia tanpa gangguan dan bebanan ok

ika said...

saiful : thanx ya..ika pown kalau ley tamaw kongkong die.biakan die bebas sbb ika pow ta ske nk kne2 konkong2 ni..hehhehe

Cik TeN10 said...

base on my experience..

cbe memahami diorg..
jangan terlalu mengongkong..
jgn cemburu buta..

kl dia ikhlas dgn awk.. dia akn cari awk time dia serabut, ada prob.. lelaki ni ssh nk share prob diorg.. so time diorg ngah serabut try utk tenangkan and happy kan dorg.. jgn pksa diorg utk cerita..

Eisha said...

peranan..??
erm..sbnr nye xde pon kot,,
yg pnting same2 de sling syg, saling pcye antr 1 sme len..
2 je kot bg sha...
erm,,
saiful:pompuan kah yg kongkong lakii..???? ase nye cam salah jer..:)

fyy mokhtar said...

memahami paling pentingg :)

SiNuruLAin said...

hurm...macam best jer entry nie.. nnti saya try wat enrty tentang peranan seorang awek ye ika..


peneman, penyejuk mata, penenang hati, pendengar setia...byk cik ika oi.. bila lelaki tu rasa dia dah jumpa dengan jodoh dia.. yes! he will be totally change all their bad attitude..

kalau blom tuh..cik ika paham2 sendiri la yer.. maybe si dia blom ada komitmen yang besar terhadap hubungan..Why not ika just chill jer....

ika said...

cik ten10 : thanx ya 4 pndpt..ika akn cube try ikot pe yg anda katekan..:)

ika said...

sha : ta slh la yunk..btol uh..ika sokong sngt2

ika said...

fyy : yup !! setuju !! <3

ika said...

si nurulain : ika sll chill ni la dear..btw thanx ya..:)