:: kalaulah dia CURANG...::

PANAS..PANAS...!! sekarang memang mood ika suke nk buat enrty panas-panas lar..kalau korang tak rasa panas tak pe nanti ika belanje korang kita pergi sauna ramai-ramai..ngee~~


apakah itu CURANG ??!! cepat-cepat jawab..ttteett!! masa da habis..( aik bila mase lak ade countdown ni ???)
BFF ika cakap curang di definisikan sbg cntoh bila kita keluar berdua dgn orang yg berlainan jantina dr kita..
IS THAT TRUE ?? even kawan baik kita yg da memang berlainan jantina pown kira di kira curang kah ??
bagi ika lar tak salah tapi kita kena tahu lar batas-batas kita as awek/pakwe orang..

kalau MESEJ dgn laki/gurlz pown di kire curang ker ?? ika menentang hebat kalau mini juga dikatakan curang..sebab ika mengaku lar ika mesej gak dgn lelaki laen..OPPPSSS~~ tapi at least ika mesej dgn orang yang pasangan ika kenal gak..n sememangnye ika akan kenalkan kawan-kawan ika kat si dia biar dia tahu ika berkawan dgn sape n begitu juga dia..FAIR AND SQUARE kan kan kan..

ok sekarang cuba kita bayaangkan...( ika selalu gak pikirkan pasal ni tapi minta di jaohkan sangat lar )
satu hari itu,kita ajak si dia berjumpa,tapi dia tak mahu n paling sadis dia batalkan last minute.memang lar kecewa,sedih, rase cam nak nangis meraung lagi lebih-lebih kalau kita da siap make up lawa-lawa tetiba dia tak mahu jumpa...kalau lar ika, sori la da siap comey-comey ni kena bukak balik aish..ika tak peduli gak,tarik je sape-sape member ajak lepak dari dok dalam bilik menangis kekecewaan..ecee~~

then..tgh lar kita syok gelak ketawa sakan dgn member kita kat mall,tetiba lak....JENG..JENG..JENG..
si dia muncul di depan kita secara tak sengaj and yang paling SADIS tu ado pulak sorang minah cun/mamat hensem kat sebelah dia siap dok pegang tangan lagi tu dgn dia..WOW !!

bayangkan kita di saat itu..apakah yg akan korang buat ya ?


  1. korang akan serang maki dorang berdua siap mybe tkuar kate-kate kesat..fuyoo..marah tahap giler tu..
  2. korang akan serang couple korang siap buat bergusti lagi taw..
  3. korang akan serang lak minah/mamat itu then tarik bawak balik coule korang
  4. korang tersenyum kat dorang berdua then blah dari situ dgn bawak hati yg terluka..

kalau lar ika...ika pilih pilihan yang terakhir kot.ntahlah.tak sanggup nak berdepan dgn situasi ni.mintalah dijauhkan..sebab ika percaya dgn pasangan ika.bukankah KEPERCAYAAN itu penting dalam setiap hubungan..

SO KALAU TERJADI KAT KORANG..APA YANG AKAN KORANG LAKUKAN YA ??


13 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

tk tau nk fikir apa...tp bsyukur, sbb kita tahu awal sgala penipuan yg ada

ika said...

erm..ya..skurangnye kita da taw awal2 ..

dax mucuk said...

juz snyum but sebenar nye aty kite sket ... ermmm ...

dak mucuk said...

juz snyum but sebenar nye aty kite sket ... ermmm ...

ika said...

yup..tipula ta sakit hati dik~~

Dayana AZ said...

waaah dah maghrib tapi dayana nk bce! jap gi dayana dtg balik :D!

ika said...

dayana datang jgn tak datang balik taw..
hehehhe

fad ali said...

yahh!!

terjah dr belog shafika...huhu..

nice..
lagu leh jejoget lak..

singgah la belog fad..
=)
http://faddesignaway.blogspot.com/

ika said...

heheh..thnx ye singgah fad..:)

ika said...

heheh..thnx ye singgah fad..:)

nelly said...

Nelly kapel lain
hahahaha

ika said...

nely ramai peminat..hehehe

ika said...

nely ramai peminat..hehehe