:: Tak HORMAT Perempuan Langsung !! ::

Mowning all!! 
pagi-pagi lagi ika nak buat entry tak beberape panas..thanx to my lovely friendz sebab bagi pnjam laptop memandangkan laptop ika sekarang berada dgn Mr AR.kononnye nak ika focus utk final nanti..( tapi tetap pnjam laptop orang laen..pirrah!!)




" tak hormat perempuan langsung lar !! ""
kalau ade yang terase,ika minta maaf sangat..ika nak citeq nie berdasakan pemerhatian ika kat kawan-kawan ika and juga nak share dgn korang,mane lar tahu boleh bagi pndapat sikit..

KES 1 : baru jumpa,nak ajak kapel.alasannye takut si girl nie di kebas orang..ayat punye ayat,dapat gak kapel.happy lar tu kan..
ika says : kenal,kawan-kawan dulu.jangan maen kapel je terus..aish !!!

KES 2 : 1st tyme dating da pegang-pegang..kalau takat pegang tangan tu masih boleh di terima..(tetap dose okep! ).tapi nie sampai peluk-peluk depan orang mane tak hangin ika..
ika says : HELLO!! awak tu sesuka hati jer kan peluk anak dara orang,kawan aku pulak tu..tangan tu tak boleh dok diam ke asik nak merayap je..ingat tak nampak!!

KES 3 : sesedap hati nak pinjam duit,kalau RM10 still leh di terima,tapi sampai beratus-ratus..bila tyme jnji nak bayar,"awak sorilah,saya ade problem family,tak dapat nak ganti lagi.."
ika says : dah tahu pinjam tu reti-reti la bayar.ni dah la tak kejer,tahu dok tidow je kat umah.lepas tu asyik nak sentap je bila orang tegur.

KES 4 : punye lah banyak kali mesej,tak pernah nak balas,tepon lagi lar jangan harap nak angkat..
ika says : no komen sebab kena kat batang hidung sendiri tapi da biase..hehehe..

KES 5 : CURANG !!! depan awek bukan main baik,pijak semut pown tak mati. tapi belakang, abis semua perempuan di ayat.tahulah masing-masing jaoh.
ika says : kesian kat si girl nie kena tipu bulat-bulat...


tahu lah perempuan ni lemah dgn kate-kate manis,tapi tolonglar hormat kitorang ni as perempuan..perempuan kalau dah sayang kat seorang lelaki,sanggup buat apa saja utk dia..

to my lovely friendz,fikirlah mane yang baik,mane yang buruk.aku sayangkan kau,tapi aku nak jugak tgk kau bahagia..jangan biarkan dorang buat sesuka hati ok sygs !!



p/s : bersyukur sebab dpt si dia yang tak pernah ambil kesempatan even kitorang da lame bersama.sebab tu sayang dia sangat-sangat..

4 comments:

kisahkami said...

kadang2 xley nk salahkn orang len.salahkn diri sndri sbb rela diambil ksempatan. kalo kite xnak,dy paksa2 gk,tu da cte len.tapi mslhnye gurl pn cm rela diperlakukn sesuka hati.so tu salah gurl gak ke....? so pada iza lah kan....ape2 pn tepuk dada tny selera,tnye iman. :)

ika said...

yup..actually bg ika due2 salah..tp da nsihatkan so nk wat mcm ni,diri ika ni pown kadang2 ta betol lg..so tepuk dada tnye selera lar..:)

Wardah As-Samat said...

betul betul
haih

ika said...

betul3..huhu