:: Budak Baru Belajar buat HEADER.. OK TAK ?? ::

Akhirnya siap juga header untuk blog ika dan juga kawan-kawan ika. tetiba rasa rajin terlebih sangat nak tolong buatkan header dorang even ika bukan pandai sangat pun..hope dorang berdua puas hati lar.. and ika pun da tukar header baru jugak..almaklumlah dah abes exam, tak de kerja nak buat so ika carilah kerja..berfaedah ape, dapat gak asah bakat ika..



kat atas nie header ika yang dulu.ika guna PHOTOSCAPE dan GIMP utk buatnya..mula-mula agak susah, tapi bila dah tahu buat so agak senang lar..mencanak gak ika cari tutorial header transparent guna photoscape..apa susah, internet di hujung jari..search GOOGLE jumpa lar..



tarraah !! ni header ika yang baru..guna PHOTOSHOP, PHOTOSCAPE, dan GIMP..hahaha..masalah teknikal so terpaksa guna semua item-item ni..even da belajar dgn tutorial yang di sediakan oleh seorang blogger yang top ni,tapi still terkantoi jugak.tak pepasal ika pergi terjah dia kat IM facebook..nasib baik dia tak tidur lagi..siapa dia?? dia yang ika maksudkan ialah MAS AHMAD SAFWAN..thumbs up for him sebab tolong ika dari kekonfiusan..header ika tak sehebat dia sebab ika still peringkat belajar lagi..header nie mewakili diri ika..sesiapa yang mengenali ika memang confirm akan tahu ika tak kan berhenti bercakap kalau di bagi peluang..lalalala..~~

so, memandangakan ika nie terlebih rajin, ika pun dengan ikhlas hati buatkan header utk kawan ika..ika just guna photoscape je memandangkan tengkuk ika dah tak berapa nak betul coz mengadap laptop..guna photoscape lebih mudah dari photoshop cuma tak segempak photoshop lar..so ika harap dorang berdua puas hati dgn hasil kerja ika..tak puas hati, memang ika sekeh-sekeh dorang nanti..hahahaha..




tuan blog nier namanya FIFAH. dia dah pesan awal-awal kat ika nak warna ungu, letak bunga and simple..so ni yang ika mampu buat..APA KATA KORANG??


tuan blog nie pulak namenye EISHA..sebab dia lah ika dapat pergi jejalan kat Kelantan.ika stay kat rumah dia dalam seminggu..now dah miss kat adik-adik dia lebih-lebih baby nia..sha suka giler colour pink so ika buatkan header pink utk dia..APA PULAK KATA KORANG??

macam ade persamaan ye?? no komen tapi ini yang ika dapat buat masa ni..hope dorang berdua puas hati..
ikhlas taw...


muke ikhlas nie...hehehe..

6 comments:

saNg puTeRi said...

cntek ler header tu..
leh mnta tlg buat ke??
eheheheehe

ika said...

hehehe,,,cnteq??
thnx puteri..
ley je..hehehhe

Adi Suda said...

yeiiiii..lawa da..nak satu buley dakk???heee

ika said...

amboi..heheh..buleh je kot..hahha

Aina said...

cntiknye header niy..cute sangat2..hehe

ika said...

aina : mekasih..:)