Cita-cita masa kecik-kecik dulu....

Mesti masa keci-kecik dulu kita ada cita-cita kan...even bila da besar pun tetap ada jugakcita-cita utk masa hadapan kan...


masa sekolah rendah, ika bercita-cita nak jadi DOKTOR GIGI..mengapakah?? sebab setiap tahun bila doktor gigi datang sekolah nak buat check gigi ika mesti kena cabut lar, tampal lar, cuci la..adeh...sakit tau..ni bukan bermakna ikatak jaga gigiye tapi dapat rawatan gigi percuma tau.. siapa tak mahu..nakpergihospital alamat makan berzaman lar...hahaha..sekarang tengok darah pun ika dah pitam...


lepas tu, bercita-cita nak jadi PENULIS NOVEL..macam gempak je kan...al maklumlah hobisakan baca novel dgn penuh feeling..ika jugak bercita-cita nak jadi CIKGU SAINS SUKAN sebab tu lar ika ambil subjek aliran sains sukan masa form 5..tinggi kan cita-cita ika..banyak betul..



tapi now ALHAMDULILLAH, ika berada di UMPsekarang ambil course kejuruteraan elektrik elektronik.. ika pilih course ni sebab tak ramai perempuan yang ambil course nie so ika anggap sebagai cabaran utkika..even boleh jadi gila dgn course ni tau...tapi ika tak terfikir nakjadi engineer sebab rasa macam bukan jiwa ika..tambah pulak kawan ika cakap perempuan susah nak jadi engineer sekarang ni..maybe betul apa yang dikatakan itu..so INSYAALLAH lepas gradute nanti ika nak carik pengalaman kerja dulu maybe 2 tahun nak bantu sekali family ika, then insyaAllah ika nak ambil pendidikan utkjadi cikgu ataupun lecture..itulah cita-cita ika sekarang di samping nak mempunyai keluarga yang bahagia dan stabil masa hadapan..
INSYAALLAH..doakan ika..



korang pulak pe cerita?? ce cite..ce cite..

6 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

akk sntiasa doakan yg terbaik utkmu yer...

hyemynameisrasyid said...

hehe.,cita2 kecik2 tu.,last2 jadi engineer kn.,hehe

dulu mse zaman kanak2 paling ramai skali nk jadi guru la.,the polis.,2 tu cita2 top pilihan kanak2 la kan.,

nk lebih nostalgia.,tgok yg ni-- http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/2011/06/alahai-jom-mengimbau-kenangan-zaman.html

^^

nelly said...

samalah cm nelly .
:)

ika said...

nuyui : 5hanx aka..ngee~~

ika said...

hyemynameisrasyid : setuju..budak2..heheheh

ika said...

nelly : hehehe...