Love is meant to be CHILDISH...

LOVE IS MEANT TO BE CHILDISH?? 


kalau kita bercinta kita akan jadi seperti budak-budak lar ye ??? siapa setuju ??
actually ika dapat ayat nie masa tengok drama korean WITCH YOO HEE yg entah ke berapa kali ika tengok..hehehe...

hencem taw heronye !!!

so, kali ni ika nak membebel lar cikit tentang tajuk entry ika ni jugak lar....ika memang setuju bila kita bercinta kita akan jadi seperti kanak-kanak yg perlukan perhatian lebih-lebih kaum sejenis ika nie....sebab ika pun macam tu jugak..oppssss..KANTOI pulak...tapi ika cuma nak minta perhatian lebih sikit dari Mr AR je...tak de lah buat perangai kebudak-budakan sangat...even dia selalu cakap ika macam budak kecik je...oppppssss...KANTOI lagi..adeh !!!..

bagi ika lar, perangai kebudak-budakan yg betul-betul tak rasional lar kan.....

  • kalau mesej tak balas, tepon tak angkat..merajuk, menangis je la...menangis tu kira tak teruk sangat kot bagi ika tapi kalau bab yg marah-marah ni ika kurang berkenan lar...umpama seorang kanak-kanak yg tak dapat barang yg dia nak then dia mengamul hentak-hentak kaki...kan budak-budak tu...manalah tahu si dia tu ada hal ker, busy ker, bukan 25 jam, dia perlu layan karenah kita ni kan...
  • then, cemburu buta sangat lar..ika tak suka betul mereka yg cemburu buta....sampaikan nak tepon 
  • kawan kelas nak tanya pasal asignment pun tak boleh, nak add org yg berlainan jantina dr mereka pun tak boleh..adoiiii..ni kes betul-betul cemburu buta tau...cemburu tu boleh tapi bertempat lar sikit..tika pun cemburu gak, tapi cemburu bila dia lebihkan motor dia dari ika..how coooulllldd..heheheh
  • bab kongkong nie memang lar tak patut..tak patut ..tak patut...bayangkanlah nak pergi ke mane,dgn siapa perlu kena bagitahu si dia...mengalah kan si polis nak di soal selidiknye...kalau dia tengah buaang hajat, perlu ke bagitahu?? confirm nanti di jawabnye " tak senonoh betul lar awak ni" la, da nak tahu sangat kan...
  • kalau tak dapat jumpa,dating tu, mulalah buat perangai bukan-bukan...yg nie sama je lah dgn yg pertama ika cakapkan tadi..abes kalau dia perlu teman ibunya pergi ke pasar then korang mengamuk-mengamuk confirm kena reject lah korang nanti..

see..... matang tak rasanya if kita berperangai macam tu ??? bagi ika, tak matang lagi lah kalau bercinta macam nie..kena tak kat batang hidung ika ?? jap...ika pikir dulu...honestly kenalah jugak...tapi tu zaman sekolah dulu ok...biasalah budak-budak kan..heheheh..lagipun ika dah lama dah dgn Mr AR nie...kalau ada jodoh INSYAALLAH nak jugak bersama dgn dia sampai ke akhir hayat kitorang..eceh...jiwang lak....

if mahu berpanjangan, BERCINTALAH SECARA MATANG OKEP !!

p/s : kalau ada yg terasa tu ika minta maaf...nobody pergect right...

8 comments:

iMBobo said...

bercinta utk manja2 hehe..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yes2..tak terasa..hehhe..

p/s: sedap tekak aje bskut tu dear..ngeh3..

ika said...

imbobo : eceh3..

ika said...

akak nuyui : untung a ta kena kt btg hidung..:P

Run Away♥ said...

Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

nelly said...

nelly memang bercinta secara matang ~
tapi , orang sekeliling banyak yang tak matang ~

ika said...

run away : selamat hari raya gak...

ika said...

nelly : suke ayat nely..heheheh