Kena TAG..Terharunye saya...

wah, ika buka-buka belog selepas seminggu tak update, ada yg tag ika..ALHADULILLAH...terharu taw ika.ta sangka pula kehadiran ika kat dunia blogger ni orang perasan..terharu sangat-sangat..
mesti korang ade yg perasan pasal kehadiran tag-tag ni kan kat belog korang..

so, ni syarat-syaratnye...
  1. must post this rules
  2. post 11 things about themselves in their post
  3. answer the question that those tagger set for you
  4. have to choose 11 people to tag them in their post
  5. don't forget to go to their page and tell them
  6. no tag's back
  7. no stuff in the tagging section that " you are tagged if you read this" you legitimately (a.k.a. really trust with all honesty) have tagged 11 people.




so, ni kira entry 3 in 1 sebab ada 3 orang yg tag ika.tambah pulak ika esok ada kuiz dan test minggu nie,so ika cuba siapkan secepat mung.dan ika cuba tak mahu kecewakan mereka yg tag ika..~~

11 things about me


  1. nama sebenar SITI NURZULAIKHA BINTI SATIMAN
  2. nama manja ika tapi lebih dikenali kat sekolah,matrik,and u ialah KECIK
  3. dilahirkan pada 9 November 91 ( minggu depan birthday ika,jgn lupa post hadiah..)
  4. asal BANTING, SELANGOR
  5. now study at UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG
  6. ambil jurusan IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN ELEKTRIKAL ELEKTRONIK (susah giler kos ni beb!!)
  7. anak SULUNG dari 4 beradik ( tapi adik2 ika lagi besaq dari ika)
  8. happy go lucky !!
  9. tapi bila dgn adik beradik, kakak paling garang in the world !!
  10. taken by Mr AR..( from form3,cinta monyet gitu )

 ni mereka yg sudi tag ika..teharu lar...so, kenalah jawab soalan mereka..




1) Apa tujuan utama berblog?
Nape ye?? nak membebel sampai puas..hehehe..

2) Sape yang mempengaruhi kome?
NELLY !!


3) Besh/tak berblog?
best giler, sampai lupa nak study..hahaha
4) Pernah terima komen mak anon tak?
pernah..siap kena maki lagi..sedih..
5) Follow blog orang kerana apa?
nape ye?? pikir jap..hehehe.harap dia sudi datang blog ika yg tak seberapa ni..
6) Antara follower kome yang rapat/suka?
SIS YUI lar !!, FIQRA a.k.a MAS, NELLY, PM,CIK GUGU ( pada yg tak sebut tu jgn marah, ika tetap syg korang)
7) Kome suka entry camne?
entry sempoi..
8) Entry panjang-panjang kome baca habis dak?
tak pun..hahaha..kantoi sudah
9) Komen entry tu selepas baca habis? 
yup !! 

ATAU
10) Komen entry ikut komen-komen sebelumnya?
blur lar soalan sis nier..hehehe

11) Suka tak soalan-soalan ak??
 suka !!








  1. nama penuh korang : SITI NURZULAIKHA BT SATIMAN
  2. tempat lahir korang : BANTING
  3. komen tentang blog wa (positif n negatif) : POSITIVE
  4. korang rasa wa nie jenis yang macam mana?? : OTAI, SEMPOI
  5. blog yang korang suka : SEMPOI,LAWAK N SERAMMM
  6. da lame ke berblog neyhhh : LUPA LAK..baru juga..
  7. korang blajaq or maseh kerja(bagiraw kat mana) :belajaq(info ika da ade kat atas tu)
  8. perangai korang(positif n negatif) : NAKAL !!
  9. da berpunya lom?? : EHEM3..
  10. apa yang korang nak dalam hidup??? : dapat family yg bahagia kelak..amin
  11. kenapa korang nak benda tu (berkait ngan soalan 10) : menjamin masa depan




  • orang yg paling korg syg selain family?? : Mr AR



  • xbf/xgf yg korg syang smpy skrg?? : tak de ex lagi...



  • korg rse diri korg perfect?? : nope !!



  • the best thing korg prnh buat?? : dapat anugerah pelajar cemerlang PMR..



  • korg paling benci ap/spe ?? : entahlar..banyak kot..hehehe



  • kenangan yg paling pahit sepanjang hidup korg?? :buat masa ni belum ade lagi..



  • byakII fren laki/gurl kt fb 2,,korg paling minat n suke ssngat spe?? : rahsie.hehehhe



  • ap bes nyer blog korg?? : kenalah korg tgk sendiri..hehehe



  • yg korg rse psal jeeha?? : ngee~~ sweet..



  • bnda yg perlu dibaiki dlam blog jeeha ni?? da cukup baik da...lainlar belog ika bnyak lagi kena baiki...



  • ptut x jeeha couple lagi??_recomen kn_huhu~~ : ikut kata hati jiha okep !!.






  • now, korang pulak yg kena jawab soalan ika.....


    1. Nama manje korang.. nanti boleh gak ika panggil nama manje korang..
    2. Dah lame ke korang berbelog nier??
    3. Tentang belog ika bagi korang??
    4. korang rasa belog ika nie kena tambah pape tak??
    5. ika nak tukar header, ke header sekarang da comel ??
    6. korang folow belog orang sebab apa??
    7. korang suka entry yg camne??
    8. lepas ni nak datang lagi tak belog ika??
    9. febret warna korang apa ye??
    10. korang rasa ika nie camne ye??
    soalan the CEPUMAS~~

    11. korang rasa ika COMEL tak??
    hahahahah..


    jawab jgn tak jawab...



    ika tag : Nelly ,Mas PM, Cik Gugu, CWL, Ila, Nadea, Diyana, Wooferstorm , Yen, Sis Zie


    GUD LUCK !!

    jawab jgn tak jawab~~
    

    14 comments:

    ..cik gugu.. said...

    ahaaaa tengs tag gugu dear~

    ILA HonEyBuNNy said...

    fuhhh...banyak tu sokalan tag...ramainya duk jawap2 semua neh.....

    ila ada msa ila jawap....byk da kena tag neh...xterjwp..eheh

    nuyui a.k.a miss YUI said...

    akhirnya buat juga kan..

    Diyana Ali said...

    dear, dah jawab . hehe .thanks tag me

    http://kisahidupsayaharihari.blogspot.com/2011/11/tag-by-ika.html

    fiQ'Ra said...

    thank tag dear ika... ooooo, baru tau asal usul ika.. hehe ;)

    cik ika said...

    cik gugu: sme2

    cik ika said...

    cik gugu: sme2

    cik ika said...

    ila : okey dear~~

    cik ika said...

    sis yui ": demi kaka aw..hehehe

    cik ika said...

    sis yui ": demi kaka aw..hehehe

    cik ika said...

    diyana : da bce da..heheheh

    cik ika said...

    fiqra:ala kntoi lak..hehhe

    yen(toka ziizokukuto) said...

    nanti adik jawab ye kak,,belum dapat hidayah lagii huhu

    Woofer Storm said...

    thank tag^^

    tapi tak larat nak jawab.heeee