PERBEZAAN antara manusia dan juga haiwan masa kini..

enrti ika kali ni berkisar haiwan dan manusia..budak kecik pun boleh bezakan haiwan dgn manusia..
MANUSIA mempunyai akal utk berfikir mana yg baik, mana yg buruk manakal HAIWAN pula TIADA AKAL utk berfikir.itulah perbezaan paling ketara antara haiwan dan juga manusia..


tetapi, mengapakah manusia sekarang bersikap kejam..




dan cube pulak saksikan video ini..memang sedih bila ika tengok video nie..




haiwan pun tahu perasaan kasih sayang sedangkan manusia?? saling membunuh antara satu sama lain dan paling sinonim dgn mayarakat sekarang..kes pembuangan bayi yg semakin meningkat setiap hari...
nilah yg terjadi pada zaman ini..bezanya manusia dgn haiwan...

17 comments:

..cik gugu.. said...

x sggup nk tgk video tu ;(

♥Aien Najwa♥ said...

Yup!!~~xsanggup nk tengok video niy..sedangkan haiwan menyayangi sesame mereke, inikan manusie yang berhati "B*******"..=(..

Pendamba Mawar said...

hurm sadis.. da lagi sadis xdapat nk load video tu...haih

cik ika said...

cik gugu : sedih..

cik ika said...

aien : yup2..setuju sgt3

cik ika said...

PM : aiyak..uh mnyk sadis

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk xsggup tgk syg..

sian sgt2!!

cik wanie Lovela (CWL) said...

xleh tgk t nanges

Mizz ErMa said...

itu la pasal..xtau ape yang diorang pk kan..

ILA HonEyBuNNy said...

hurm...sedih dengan sikap manusia skrg..kejam kan...semakin menjadi2...

tadi baru tgk kucing,sayang anaknya..tapi manusia??kejam..

Woofer Storm said...

manusia lebih teruk dari haiwan..tu dah pasti,tak leh nak tipu lagi,..

kenap haiwan pun tak macam kita aa??pelik2,sedangkan kita ada otak..ermmm

dhiera said...

ramai juga orang yang tak bertamadun sekarang~

yen(toka ziizokukuto) said...

banya lagi contoh daripada haiwan ni,,,,,tapi kenapa,,,manusia yang macam ni disamakan dengan haiwan???heheh

nelly said...

semua tak ada otak yang buat macam tuh ~

ieyza afieyna said...

banatang pun tahu syg kan anak kn.. hurmm

era kecik said...

huh! baik binatang lagi berbanding ngan manusia.. sian kat baby tu~ :'(

Redbloodsnow said...

pity giler akak tgk bby tu :( kesian dia. yg tang nyau tu....akak dah pernah tgk. nangis akak tgk taw :(