mahu DEACTIVATE FACEBOOK ke tidak??

ika didalam kedilemaan...nak deactivate facebook ke tidak~


tapi kenapa ye??

sejak dua menjak ni, facebook menjadi gila sikit.. bukan disebabkan MARK ( pengasas facebook) yg bikin hal, tetapi certain manusia yg tak de kerja dok sebar virus kat facebook menjadi pornbook..
giler ke apa..dah kau buat dosa, nak kitaorang tambah dosa juga ke tgk gambar yg bukan-bukan kuaq kat wall fb kita..ALHAMDULILLAH virus tu tak merebak kat wall ika, tetapi kawan-kawan terkena..kasihan dorang..tak memasal jadi hot topik dalam bilik dikala sepatutnya kitaorang study PLC sebab esoknya de test beb...

dok sibuk mengadap note PLC tuh tetibe ika menjerit!!

IKA: weh, takutlah aku !!
AIN : aku pun takut jugak..
IKA : takutlah if gambar kita kat fb dibogelkan !!
ANIS : mengonglah kau ika, mati-mati aku pikir kau cakap pasal PLC.
AIN : aku pown ingat kau cakap sal PLC..

ha kan tak memasal kena mengng dari kawan-kawan ika..yolar, takut taw kalau gambar kita dibogelkan..orang sekarang ni otaknya dah terlebih pandai buat kerja bukan-bukan..

tadi pulak dapat tahu info dri SIS YUI (tq sis) tentang fb jugak..

"JANGAN approve @ add dari 'Kabus Berdarah' sebab dia akan tengok gambar² anda dan masukkan ke dalam page 'BohsiaMurahan'. PRIVATE kan juga semua gambar anda. Apa saja jenis gambar anda akan diupload ke dalam page tersebut. Sekaligus akan menjatuhkan maruah anda.Sila share jika anda sayang maruah ibu, kakak, adik, saudara-mara dan diri anda sendiri.."

ika pulak jenis main approve je orang kalau add fb ika...terus ika cari nama orang tu nak block tapi malangya dia dah privatekan profile dia lah pulak..


so. fb sekarang menakutkanlah..


rasa nak tutup je fb nie..

jap-jap..
kalau motif utama ika nak deactivated mahu lebihkan masa utk study boleh tak???
(kalau ika bukak fb pun sebab nk post entry blog ika kat grup blogger je)

22 comments:

Pendamba Mawar said...

budak askar tu da deaktif akaun dia kan?

cik ika said...

kabus berdarah uh erk???

cik ika said...

kabus berdarah uh erk???

fiQ'Ra said...

ermm, tak perlu la ika deactive acc fb.. kalau rsa takut, jgn online tau.. mas rasa virus2 ni tak lama kot.. mas pun gerun nk bukak fb selalu macam dulu..

ILA HonEyBuNNy said...

MEMANG MENAKUTKAN FB SKRG...

MACAM2 DAH ILA DENGAR CERITA...TU ILA DA PRIVATE GMBR2...ISAU...

Pendamba Mawar said...

iya lo/hehe../

nieysa:) said...

die teruk ! mjatuhkan org islam sdri ^^

fieda said...

tu la smlm kecoh pasal ni kt fb..ramai gak kwn2 yg kena..eii..takut la dgn fb skrg ni..kalau nak deactived sbb nak study apa salahnya..

Woofer Storm said...

seram sejuk den baca entry ni...

*gila orang zmn skg ni..ermm

yen(toka ziizokukuto) said...

lagi satu,suka hati je,nama kita yg jadi tukang share picture tu ,,,

nuyui a.k.a miss YUI said...

hhuuh..akak xkena tp ramai dh kena..

tu sebarkan..

mmg dia dah deactive..

cik ika said...

fiqra : nseb bek ika ta kne..

cik ika said...

ila : ika nk privatekan lah gmbr law cmni..huu~~

cik ika said...

PM : tq2 for info..

cik ika said...

niesa : betul !!

cik ika said...

fieda : tu a yg ika pkirkan..

cik ika said...

woofer : mmg gile la dowg~~

cik ika said...

yen : tulah virus..

cik ika said...

sis : ok sis..

cik wanie Lovela (CWL) said...

aish..kita nak hapy2 kad fb pun depa dengkikan

norsharmila said...

kalau xsilap kabus berdarah tu xde la bogelkan gmbr, cuma dy letak gmbr tu dlm album bohsia murahan. padahal elok je bertudung, bertutup bagai..

tak faham jgk npe dy nk wt cmtu. xde kje da kot..

apik pehe said...

aaaa...betol ker?hehehe..apik tak tahu