Nak pergi tengok gerhana bulan..

apakah itu GERHANA BULAN ??



Gerhana bulan wujud apabila bulan melalui sebahagian daripada bayang-bayang bumi. Kejadian ini cuma boleh berlaku ketika bulan purnama, dan apabila matahari, bumi dan bulan terjajar pada satu barisan yang sama, atau sangat-sangat hampir. Jenis dan panjang suatu gerhana bulan bergantung pada kedudukan bulan yang relatif kepada nod orbitnya.

sumber : google



ok, so korang dah tahu kan apa itu gerhana bulan..teruja tak korang nak tengok gerhana bulan??

actually, ika nak pergi tengok gerhana bulan nanti kat USM, PENANG..lawatan KELAB ASTRONOMI..dijangka gerhana bulan ini akan berlaku pada 10 Disember ( sabtu) pada pukul 10 lebih macam tu..and ika juga salah seorang MT (Majlis Tertinggi ) yang kena handle lawatan ini..serius ika takut ika tak boleh nak handle..huk3..

malam ni ika akan gerak dari kampus ika pukul 9 malam insyaAllah..so, doalakn perjalan ika dengan peserta yg mengikut lawatan ini selamat pergi dan balik..AMIN..

so, pakat ramai-ramai tengok gerhana bulan nanti ok..ika akan lambai tangan kat bulan so hope korang balas ye..


p/s : so, ika tak dapat terjah blog korang utk 2,3 hari ye..ika balik ahad nanti..

#hope dapat tenangkan hati disana nanti..

25 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt pergi dan pulang yer syg..

t akak lmbai tau kat bulan.

Pendamba Mawar said...

cam best je

Miss Nadya said...

di masa gerhana jangan lupa solat syukur..:)

p/s :: hadiah nti kita share..:)

era kecik said...

jom pakat2 lambai tangan kat bulan .. hehehe

# selamat pergi dan selamat pulang :))

SpeakerSekolah said...

Ingat pegi usm kelantan,kalau x boleh buat gatherng smbil blajar..haha..

Norlida Ramli said...

wah..esok ek..
slmt pergi & blk ok :)

Qaseh Puteri said...

kt pn dpt tau psal gerhana bulan ni dari bapak kt..hopefully dpt tgk dgn jaye nye..

aiEz said...

moga segalnya berjalan lancar ika,insyaAllah..^^,

Nurul ain said...

sama2 melambai tangan kat bulan...

Juliet_iRa~" said...

ika msti dah siap2 nak g penang kan?sorry dear akk lmbt bls..huuu

selamt pergi penang...:)

nt g jalan2 kat sn tau!heee

Dina Ifhami said...

semoga semuanye brjalan lancar ;)

Wanie said...

p lawatan eh..take care ye ika :)

say to easy=) said...

nak ikut!!:P

teha said...

gerhana bulan cantekk !

Woofer Storm said...

asal ika tak ajak sy..jahat ika ni..mencik3..

*mesti best kan?

ILA HonEyBuNNy said...

all the best dear....

take care...;-)

Aida Azryn said...

take care ye! :)

r-5 said...

hahati-hati ye.. insya'Allah selamat perjalanannye.. :)

LAici KAng Ais said...

wah !!!MT tuh. mesti ika boleh handle punyeeee (^_^)v'

Cik Aien said...

semoga segalanya lancar !
nnt ika uplod la pict yeaaa

robowtasmara said...

rase2nye kalau tengok gerhana ni dari rumah boleh nampak tak? xD

zulhilmi tempoyak said...

jmpk kat sana la ye..hihi

RinsyaRyc said...

cantik tauk ? hoho ..

hanabunga said...

waah so adore you siap jadi MT lagi.so amacam semalam?hana best tau semalam lepak2 dgn roomate merapu meraban dgn depa :3

alyaclumsy said...

smlm nak tgk, tp tak smpt, sedihnya :(