Contest Reka Dialog by Ross and Nelly the Strange..

Dah lama ika tak join contest.. tetiba rasa nak join pulak contest ni..

klik banner ye..







contest ini harus wajib mereka satu dialog bertemakan gambar yg dipilh..so, ika rasa ika pilih tema gambar ni..

TEMA : COUPLE..




al kisahnya, si gadis comel bernama SITI, sudah berjanji utk bertemu buah hati pengarang jantung dia yg bernama AHMAD pada ulangtahun kelahiran di suatu tempat yg terpaksa .( bajet artis gitu)

tetapi malangnya Siti tertidur akibat terlebih makan nasi lemak buatan tangan emak dia yg memang super power hingga menyebabkan dia tak perasan makan sebanyak 5 pinggan..

Si Ahmad pula ketika itu sedang menanti Siti di tempat yg di janjikan selama hampir 3 jam mengikut waktunye tidur Siti..

Setelah kelewatan hampi 4 jam 55 minit 20 saat, Siti akhirnya muncul juga di tempat yg di janjikan sambil memegan payung yg pada masa it hujan lebat mengiringi kedatangan Siti..



Siti : oh, abang, maafkan baby. baby terlambat sikit..baby tersesat nak datang tempat rahsia kita ni.hujan ribut taufan, baby tempuhii sewaktu menuju ke sini..maafkanlah baby.meh baby payungkan abg..cian abg..

Ahmad : oh, babyku..tidak mengapa, dan seharusnya abang mengucapkan terima kasih atas kelewatan baby tu, kerana tadi sewaktu menunggu baby datang, abang terserempak dgn Fatin Liyana danbaby pun tahu abang peminat kipas mati beliau so akibat keterujaan berjumpa dengan dia, abang telah menghadiahkan dia cincin yg sepatutnya abang hadiahkan kepada baby sempena birthday baby tahun ini..maafkanlah abang ye..baby tunggu tahun depan ye abang hadiahkan semula cincin tu.ni ambik je lahj kotak cincinnye yg kosong sebagai hadiah birthday...wee..seronoknye jumpa FL..

Siti dgn muka frust berserta bengang tahap gunung everest terus mencubit Ahmad tanpa belas kasihan.. lalu berlari meninggalkan Ahmad yg ketika itu tetibe terkeluar lagu hindustan mengiringi pemergian Siti.

*** THE END ***

Fuh, abis jugak drama ika ni.maaflah kalau meleret-leret..so, hope korang enjoy dgn SITI dan AHMAD...

rasanay dah cukup dah syaratnya..

IKA NAK TAG : Nisa. Era, Sis Yui

p/s : hope ada rezeki utk menang..

32 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi..reka ayat..aduhh..ok2..lau xde apap2 akk join..tq dear~

nur anis said...

goodluck..:)

Norlida Ramli said...

hahaha..comelnya,,,

kesian siti tu ye..hehe ..

wish u luck ok :)

Sarah Mohd Saleh said...

gud luck dear ;)

Ezad Skytech said...

cerita dia..bukan main lagi..hee..agak tak patut si Ahmad tu bagi hanya kotak cincin kat Siti..hee~

nurul diana said...

gud luck :)

LAici KAng Ais said...

rajin ika.g.luck

Teenager Housemaid said...

goodluck ea! :D

CekbOlat-bOlat said...

ahmad mnjerit tak? hehehe

J.Syazwana said...

hehehe. gud luck !
rajen betol join contest ye :D

teha said...

hahhaha ! abang jumpe FL tu... kekeke.. btw , gudluckk yee :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nice plot.. well gambatte :D

littledolphin said...

hahahahaha.

gara-gara tertidur punyalah lama,cincin itu sudah diberi orang.

kan dah rugi situ.lain kali sila punctual ye wahai watak cerita.haha

era kecik said...

haha .. jahatnye si AHmad , bagi cincin kat Fatin Liyana :P

:: teringat kat lagu AHMAD lak .. thanks kak , cuz tag era ^^

O CIKTEDDY said...

huh,x gune punye ahmad..haha

kim heeruul said...

berbaby - baby pulak dia. keh keh keh
gud luck.. =)

kay_are said...

dialog dah macam perenggan pertama karangan bahase melayu.. ape pun gud luck!! ^_^

msredcheesecake said...

Bijak si ahmad tu mengenakan awek dia.... Hheeee

alya_sygs said...

wahhh... ayat diaa.. jiwannggg :)

goodluck! :)

Nizam Ijam said...

oooo apa ayat erk....? haha

Woofer Storm said...

rajin juga ika ni,sy nak join tapi malas..

#dah lama tak join2 ni..ermmmm

AdiaLuze said...

Assalammualaikum...

Hik hik hik .. Lawak, lawak .. Memang TERBAEK laa .. siap leh nyanyi lagu Hindustan tuh ^^

Amyra Azhar said...

hahaha, best skrip dia! klimaks time ahmad jumpa fatin liyana xD gudluck kaq ika!

AMNA said...

HAHA.. GL :)
Lawakkk~

ieyza afieyna said...

menarik.. hee..

gudluckye.. ;)

Syahierah Ishak said...

couple itu haram
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

fierul said...

perh jiwang gak ika nie . hehe
hehehe ..
nice dialog yang direka .. heee :)

NiaLidia. said...

hahahaahha gila =='

Juliet_iRa~" said...

hee..kesiannya la siti tu..ada gak lelaki gtu ek..sampai hati bg pd org lain..huuu

good luck ika!

cinta siswi said...

haha.. sweeeetttt.. oke.. xmo mmkn nasi lemak sblum jmpa pkwe..hahaha

chemay said...

all the best dear.
<3

aimie amalina said...

alololo
comei citenyeee

hehehe
semoga berjaya ;)