Perempuan dan CEMBURU..

Cemburu dan perempuan memang tak dapat dipisahkan..tetapi bukan bermakna lelaki tak pandai cemburu mahupun tak reti cemburu, tetapi kebanyakan lelaki menyembunyikan perasaan cemburu itu..biasalah, kalau cemburu tak macho pulak ..( betul ke wahai lelaki?)

Memang tidak dapat dinafikan dalam setiap hubungan haruslah ada cemburu..tapi bagi ika cemburu itu bertempat.kalau cemburu buta alamatlah hubungan korang setiap hari umpama perang dunia ke 18..



ika pun seorang perempuan..nampak benorlah tipunya kalau ika tak ada perasaan cemburu..tapi ika cuba kawal perasaan cemburu ika..setakat kalau dia nak makan dengan kawan-kawan perempuan kelas dia, tak kan ika patut cemburu..kena kawal beb..haruslah saling mempercayai dan jujur antara satu sama lain..


bila ika post gambar ni kat wall Mr AR,, ika tanya, ika camtu ke ??
" adalah sikit-sikit." katanya Mr AR..still nak cover lagi tu..hukhuk..
yup, ika memang kalau bab jeles-jeles ni ika cuba cover sebagaimana dia pun suka cover perasaan cemburu dia..

tapi, sejujurnya..ika cemburu dgn motor dia...hahaha..rasa nak bakor je motor dia tu sebab dia lebihkan motor dia dr ika..bila ika kunun-kunun nak bawak motor dia, cepat-cepat dia geleng kepala dia..takut sangat motor dia jatuh, bukan ika yg jatuh..

kalau korang sayangkan pasangan mahupun buah hati korang, tidak perlu cemburu buta ni..cemburu biarlah bertempat..bukan apa, kalau benda kecik pun nak cemburu, boleh menyebabkan pertengkaran besar berlaku and at the end, bila benda tu makin melarut menyebabkan korang akan rasa tak sehaluan then akhirnya mulala buat keputusan bukan-bukan..so, nak cemburu biarlah cemburu yg celik okep..

so, wahai kaum perempuan yg juga termasuk ika ni, lelaki ni sebenarnya akan berasa rimas bila kita ni kuat cemburu ye..

38 comments:

..cik gugu.. said...

tp jeles tu mmg ta dpt elak -.-

ZWAN SABRI said...

Cemburu itu tandanya sayang tapi klau terlalu kuat cemburu pown payah jugak.. HUHU

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

cmburu tu bese la bgi mnusia yg tgah brcinta ... sdagkan lidah lagikan tegigit .. apetah lagi kapel ... cecehhhh .. hahhhaha

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

cmburu tu bese la bgi mnusia yg tgah brcinta ... sdagkan lidah lagikan tegigit .. apetah lagi kapel ... cecehhhh .. hahhhaha

sarah mohamad said...

Ada jugak cemburu tapi tidok lerr lebih2 sangat. Hehehe Kalau tak cemburu pulak, takde perasaan ler tuu HEHEHHE

semutsengal said...

huhuhu,


cemburu tanda sayang.

AMNA said...

betul tu :)

Sarah Mohd Saleh said...

hahhaha...moto die lg seksi dr ika lahhhhhh.hewhew

fierul said...

ermmm .. cemburu sgt pon tak baik utk hbungan ..

ieyza afieyna said...

haha. kebnyakan lelaki salu anggap motor tu gf 1st dorg.. syg sgt kat motor dorg tu. hee

L said...

jelez menjeles.. amlan orang bercinta.. haha

jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

Zakaria's daughter said...

ngeee.
so suweeet wehhh text2 di atas.
aagaga.
saluu kot wa buat gituuu.
same goes here la , cemburu kene cover.
tapi t pandai2 lah si dia pam.
lallaa

Prettywrite said...

cemburu zaman dulu2..ekeke

CekbOlat-bOlat said...

cehh.. gmbr tu taley blahh.. -_-

errr.. cmburu biar ade batas !

bolat tak pernah cemburu,caye tak? *serius*

kim heeruul said...

gua kalau jeles gua akan diam..
sampai masa gua akan attack.. hahha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hoho zuan xde awek,.. tp jeles tgk gadis2 tweet2 or komen2 ngan laki2 lain..huhu

O CIKTEDDY said...

cemburu tu bgus..cube tngok cara sayidatina Aisyah ra cemburu dgn Rasulullah saw..manis kan?hehe

aReLaN said...

cemburu takpe tapi biarlah bertempat dan berpada-pada.kalau over,memang kitorang rimas & serabut dibuatnya tau.hehehe

Teenager Housemaid said...

hehehe..lawak je gambar sms words iphone tu..teehee~~

betul cakap cik tedy tu..:D

cinta siswi said...

siswi suke jeles..hikhik. :)

chemay said...

err yang msg tuh kann.
lebih kurang cam chemay je.
hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pong seorang yg jelezz compare ngan darl...sometimes heran darl ni x pernah jelez ker...kecuali b4 kawen dia mmg jelez maybe sebab bukan hak milik mutlak kot so ada rival sgt mencabar jiwa lelaki kot hahahha

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Ada orang kata, dengan laki2 ni macam main layang2 .. Kena tau bila nak dilepasa bebas dan bila masa nak ditarik talinya .. dan kena pandai guna psikologi la jugak .. Hik hik hik ...

Liza Razak said...

cemburu tandanya sayang :)

J.Syazwana said...

okey terasa.
huahuahua

eh eh tapi Akram pon penjeles jugak
hahahaha :P

LAici KAng Ais said...

jgnlah jeles sgt ika.haa

Ca Cik Duyung said...

gambar 2nd tu..haha..ca selalu mcm tu.. :p

Ezad Skytech said...

cemburu tu boleh tapi kena bertempat la kan ika...kalau cemburu buta je memanjang...susah juga kan...

Noraien said...

cemburu tue tanda nyee sayang tapi kalau berlebihan,boleh buat org cepat rimas jee . Annoying pon boleh .Hahaha

cik dila.. said...

sokong ezad ! ngeee :P

nurul diana said...

kalo jles yana diam je hehe

faiz fakhirin said...

Ika, are you jealous?
no

Ika, are you jealous?
no

Ika, are you jealous?
no

okey, tankiyu.

alya_sygs said...

perempuan pon rimas kalau laki kuat cemburu... =.=" hihihi

Nelly The Strange said...

alhamdulillah , nelly tak kuat cemburu sangat ~
:)

mizzkechique said...

cemburu tnda syg..tp jgn cemburu buta.. bahaya... :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

nk cmburu apa ea sgn dia..haa..dgn kwn2nya!! huhu.

ILA HonEyBuNNy said...

cemburu biarlah bertempat...;)

lelaki mmg xsuka kalau kita gegel cemburu buta..hehehhe

Nisa Greennnpanda said...

jealous tue kne ade gak dlm hbgn.... tp jgn over jealous la, hehe.. XP