Semester ini stress lar aku !!

Oh sangat-sangatlah stress ika utk sem ini..sangat stress sampai setiap hari terasa semua kerja ika tak jalan melainkan melayan dan mendownload movie sahaja.mengapakah??

sem kali ini ika terpaksa mengambil subjek tahun 3 sedangkan ika still masih di tahun 2..terpaksa ambil utk mencukupi jam kredit ika sem ni..biarpun limit jam kredit 12 jam and ika ketikaitu sudah ade 13 jam, tapi ika terpaksa ambil 1 subjek lagi bagi mengelakkan sem depan ika tak dapat cover subjek elektrik ni..sangat stress bila tak dapat nak add subjek ANALOG ELEKTRONIK 2, dan terpaksa mengambil SIGNAL AND NETWORK utk sem ini..



bila jumpa lecture, katanya, maaf kelas saya sudah full..ika yg sememangnya pemalu orangnye bertambah-tambah malu bila dibilang sebegeitu..cuba tersenyumdi depan kawan-kawan sedangkan dalam hati bergetar hebat u..ha padan muka dgn aku..

bila dah stress ni, memang semua kerja tak jalan..no mood study..no mood update blog..maafkan ika ye sebab dah lama tak jejalan kat blog korang semua..dalam keadaan cuba meredhai segalanya..terima kasih pada mereka yg sudi bag sokongan pada ika...terasa kasihan pada Mr AR kerana terpaksa melayan kerenah ika  ketika ini..



p/s: baru lepas tengok RUNNING MAN episod 82..

40 comments:

Farah Hanis said...

Cara saya senang je nak ada mood study, dengar lagu k-pop :P

Nisa Greennnpanda said...

ika dear...
jgn stress sgt2 tau, huhu~...
xdpt add subjek yg ika nk eh?
same la sy.. dh la sy nie final yr... subjek tue t'pakse sy amik time short sem nnti, huhuhuhu~.. T_T

if tgk movies/dramas can make u feel better, xsalah pun.. and xperlu update blog or bw if xde mood.. jgn wat something coz t'pakse, ok ika?

mysara said...

jgn stress2..
kne amik amsa utk relax..:)

Suara Kalbu said...

Cool ... jgn stress sangat-sangat ye dik. Slow-slow kasi settle itu masalah.

Bulan depan akak pula yg stress kut sebab semester baru dah nak buka. Kerja pun dah melambak dah ni huhuhu

CekbOlat-bOlat said...

biase lettew.. tensen2 lyan runningman mmg ohsem la...

Norlida Ramli said...

sabar ye ika..
biasala asam garam study..ika kena tabah tau..bkn sng nk berjaya,.,hehehe...

syokla ada mr AR leh layan karenah..kalo sis..xde sape nk lyn...lyn sorg2 je..haha

Bulan Syurga Firdausi said...

sian die :) mmm same la...sy pn bz ckit skrg mmm ase penat badan ni...

starzieti said...

relax dear. tarik nafas lepas, tidur. hee. :D

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Hmm .. Teringat dulu masa study, sbb takmo extend sem, dalam satu sem tu akak amik sampai 10 subjek .. Kebanyakkannya tough2 plak tuh .. Tp, Alhamdulillah .. Semua LULUS ^^ ..

So, akak rasa, Ika pun boleh jugak! Chaiyoookkk !!!

ILA HonEyBuNNy said...

eh eh syg..jangan stress sgt..

u can do it dear...memula memang rasa cmne...tapi bila dah belajar ok nya..kena ada minat k..;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sila jgn strees syg..

Ezad Skytech said...

jgn la stress2 sgt ye ika..take ur time ok :D

eMMe said...

hye Ika n salam kenal
thx folo blog akak
selamat study
rajin2 tau,
agar dpt best result...
jgn stress sgt2 lar...
take care Ika.

ieyza afieyna said...

jgn tension2 sis.. ;)

ape2 pun gudluck k.. mesti boleh punye bawa t.. ^_^

Sarah Mohd Saleh said...

13 jam kdit tuh sgt sket tuh yunk..mse i last sem 23 jam kditt.hambekk.nk muntahh byk noteeee

Misha Ieza said...

subjek ni mmg memeningkan kepala..dont give up.. chayok2!

reenapple said...

tabah hadapi liku-liku kehidupan ya.. =)

cinta siswi said...

alolo.. jgn stress2.. dugaan belajar sume tuh.. sabar ye tayam.. :)

kim heeruul said...

relax..mungkin ada hikmahnye.. =)

myra azraff said...

akak,wish u the best..jangan stress2..nanti makin tensen dibuatnya...huhu

era kecik said...

kak ika .. musim ni musim stress ek..? ramai era tengok orang stress .. termasuk ler era ;P .

tapi, kak, akak kena pandai kawal stress tu .. jangan diikutkan perasaan tu. sian kat badan akak, letih ! try akk tarik nafas panjang2, biar udara masuk dalam otak bijak akak tu .. biar udara masuk lam sume sistem + organ + tissue + sel akak .. ceh , dah masuk bab sains lak pulak ==' ..

try akak kunyah2 coklat ke .. hee..

tapi, era lebih suka blogwalk .. bace entri blogger2 neh .. otak rasa relax jap ..

ataupon kak layan je lawak kampus , running man pon ok .. biar otak tu relax .. jangn dok ngadap buku je. tak best gak .. ;)

ataupon , akak pergi ke kawasan lapang dan pastikan takde org yep .. pastu akak laung kuat-kuat .. luahkan perasaan akak ..

ataupon akak ambik 1 btg kayu, n then akak toreh tanah tu sekuat-kuat hati .. berkesan gak kak ^^ ..

dan yang paling penting, akak ingat kat ALLAH ek, lepas semayang maghrib tu, akak wat ler s.hajat .. mintak ALLAH permudahkan segala apa yang akak nak pelajari, biar akak dpt ingt segala apa yang akak telah pelajari, dan macam2 lagi lar.. insya-ALLAH ALLAH makbulkan doa akak :)

:: erk, panjang lak komen neh =='

EyqaLuvender said...

faham,pnah rase jgk dulu..huhu
stress gler2,kalo lecturer tak tolong mmg tataw nak watpe da...

Nur Anisah said...

skong era kecik~ xD
betulla~

O CIKTEDDY said...

running man boleh plak..haha
tenang2,jgn stres sngt ye..

Nyamuk Terbang said...

ala ciannya....eh best ker running man

aReLaN said...

amek EE ke??sabar k.jangan stress2 tau.kang tak comey.hehehe

..cik gugu.. said...

kte stress same2 nak ? hehe .

wish u luck ika ;)

..cik gugu.. said...

kte stress same2 nak ? hehe .

wish u luck ika ;)

~SaL IjOu~ said...

anggap itu satu cabaran.redah dgn bergaya,k~ ;)

Woofer Storm said...

jgn la stress2..tak elok tuk kshtn..

#rehat cukup2 k..

Selendang Merah said...

jgn stress yew..cuba tenangkan dengan buat sesuatu aktiviti yg boleh buat kamu ceria insyaAllah akan tenang sikit..

^^eKaTiKaH^^ said...

hee, sabar-sabar. Jangat strees2.. Chill oke :)

Teenager Housemaid said...

saya pun da tgk runningman ep 82 tu..

lee da hae sgt comel! teehee~

ika, jgn stress2 eh..:D

Liza Razak said...

aduh..kesiannye...x pe..usaha & tawakal ye :)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

stress boleh kita tangani . biasalah . dah nama nye pun pelajar kan ^_^

entry baru --> http://syazanasani.com/lagi-ciplak-menciplak/

kay_are said...

jangan stress sangat.. rilek2.. mesti boleh nye.. yakin pada diri!

Jue said...

mmg stress tu bole spoil mood
take a break beb..do sumting ko suke..pastu br continue =)

Juliet_iRa~" said...

smoga redha n be +ve..

kdg2 apa y kita nak..kita xdpt n apa y kita xnk tu y kita dpt..

ada hikmahnya..

:)

Ca Cik Duyung said...

ca pengidap migrain tegar..huhu..da biasa xpegi kelas time study kat poli dulu.sbb selalu stress... :(

i like running man too! ^^

Bitt (doubleIS) said...

chill out :)
salam kenal :)