Zaman dah berubah, dunia makin maju...

Yup, dunia sekarang sudah berubah, almaklumlah zaman sudah maju..kalau dulu masa zaman ika kat sekolah ( wargh, terasa sudah tua), balik sekolah agama waktu petang, pergi kelas mengaij, lepas tu ajak geng kat taman main lah GALAH PANJANG ke, LOMPAT GETAH ke, LUBANG TIKUS ke,and macam-macam permainan lagi yang best time tu..


kalau kat sekolah pulak, hujung tahun lepas exam akhir tahun adalah hari yg paling dinantikan..buku tesk dah dipulangkan, nak bercuti tidaklah boleh lagi, pergi sekolah bawak KAD HAPPY FAMILY,DONKEY,SNAP,JUTARIA,BATU SEREMBAN and macam-macam lagi..


tapi sekarang punya zaman, balik sekolah campak beg buukak komputer..yelah, kalau dulu paliing tip top pun laman sosial ialah myspace..now..FACEBOOK, BLOG, TWITTER, SKYPE..




zaman sudah maju..agaknye kalau ika tanya budak-budak sekarang ni permainan yg ika main zamna sekolah rasanya dorang tak kenal kot..hehehehe...

actually, ika nak bagitahu sekarang ika berjinak-jinak main twitter..heee~~
memandangkan aritu ika deactivated facebook utk menenangkan hati, terasa bosan dalam bilik ika on twiiter ika yg telah lama ika buat..serius langsung tak paham..hahahaha..


tolong ajarin ika main twitter pulak..
follow @zulaikha rafiiq

p/s: maaf, dah lama ika tak blogwalking blog korang..still dalam proses menangkan jiwa raga


17 comments:

Bulan Syurga Firdausi said...

sgt2 berubah :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk xde akaun twitter..huuh.

..cik gugu.. said...

haha gugu ta reti jugak .

Ain Dzaya said...

ain ada twitter tp ta pandai nak gunak..ehhee..teruk kan!


"Kenapa akak pakai niqab?".

cIk JanNah said...

ha sis ada twitter tapi berzaman tak bukak. kenapa ntah rasa twitter tak serasi plk. cehhh. haha

chemay said...

kite dulu kemain aktif kann.
tiap2 petang balik rumah baju berpeluh2.
busukkk.
sebab tuh kita selim melimm.
budak2 sekarang semua gemuk2.
hehe
:P

fieda said...

kak fieda ada akaun twitter tp tak reti sgt nk guna...

Eyda Dania said...

btol2....xde r nmpk bdak2 ni..men kt dpn umah eyda da..=).klu tak..sbuk ngn men msak2 r..mcm2...skrng..masing2 duk depan lappy..haha..

aimie amalina said...

huhuhu
tulah
dgn kita2 pon berubah kan
hehehehe

AdiaLuze said...

Assalammualaikum...

Waaa .. Pandai dah budak kecik ni ber'twitter'an .. Hik hik hik ..

Kenapa ni? Kenapa jiwa tak tenteram? Banyak2 beristighfar ye dik .. Baca surah Insyirah banyak2 ^^

littledolphin said...

banyak beza dulu dan sekarang.

dulu suka main happy family,donkey and old maid tu.lagi-lagi dah habis exam,akhir tahun tu.tak tahu nak buat apa,main game je la.siap create create game baru lagi.haha

kalau ada hana follow twitter,faham-faham la itu ialah saya :)

^^eKaTiKaH^^ said...

begitu banyak perubahan kan?? hehe.. nanti perubahan apa pula yg akn terjadi :))

Ezad Skytech said...

hee..biasa la..budak2 skrg da maju..tak macam masa zaman 90-an dulu..skrg ni..budak2 kecik pun da akaun FB...HAHA...

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Laaa .. anak jawa jugak ke ? Thehehe .. Patutla comel .. Ahakss .. Yela .. Orang jawa memang comel2 je ... an, an, an .. Hik hik hik

kay_are said...

dulu2 main game tv je.. 54 in 1.. terbaik!! siap gaduh ngan adik g.. twitter? dah lupe password.. tak dapat nak tolong pape.. T_T

Juliet_iRa~" said...

nama pon dunia dah maju..heee

:D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bosan la life budak skarang..huhu