Contest Loving Couple

ika di tag oleh eisha utk join contest nier..so ika dgn besra hati mahu join contest nier...

KLIK BANNER KALAU MAHU JOIN..HADIAH BEST TAU !!!

orang selalu bilang bercinta di zaman sekolah nie CINTA MONYET je...betulkah???
mungkin ade segelintir yg membenarkan istilah cinta monyet itu dlm kamus hidup mereka.. 



ika pun tak lari dari bercinta di zaman sekolah.. tapi ALHAMDULILLAH, hubungan kitaorang sekarang da masuk 5 tahun lebih...bermula sebagai kawan baik yang bila berjumpa asyik nak bertengkar je sampai cikgu kelas dah naik pening tengok kitaorang asyik bergaduh dalam kelas dan kawan-kawan pulak tak henti-henti nak kenakan kitaorang...memang time tu rasa kalau tak bergaduh dgn dia dalam sehari tak lengkap hidup even rapat ...

berkat pertolongan kawan-kawan yg prihati dgn kitaorang, tambah lak asyik tanya kitaorang ni ada pape ke sebab rapat semacam je..kami disatukan pada 1 MAC 2006 tepat pukul 12 tengahari waktu ckgu tak masuk kelas.memang time tu malu gila lar..bayangkan ika nie bukanlah cantik mana pun, tapi tak sangka di pun mahu jugak kapel dgn ika..serius HAPPY giler time tu....

SIAPAKAH DIA..
DIALAH AIMAN RAFIQ B. MOHAMMAD..a.k.a Mr AR



ALHAMDULILLAH, hubungan kitaorang betahan hingga kini..bayangkanlah kitaorang kapel sejak FORM 3 di mana tahun menghadapi PMR..biarpun menjadi hot couple dlm sekolah time tu tapi kitaorang berjaya membuktikan even bercinta pun kaitorang boleh mendapat keputusan yg cemerlang dlm PMR... ika berjaya mendapat anugerah PELAJAR TERBAIK PMR pada tahun itu, dan dia jugak mendapat keputusan yg terbaik di kalangan pelajar lelaki masa itu..dialah penguat semangat ika utk belajar bersungguh-sungguh...
mana taknya, orang lain yg kapel pergi berdating kat bandar, tapi kitaorang kat library..al maklumlah, pelajar sekolah, nak dapat duit utk enjoy susah, tambah lak ika dgn dia anak sulung..

banyak kenangan manis dan pahit sepanjang bersama..tapi the moments yg paling ika tak dapat lupakan bila ika buat suprise birthday utk Mr AR atas bantuan housemate-housemate dia..even plan last minit pun sampai kelam kabut cari kek je, tapi memang terbaik lar time tu.. buat kat TELUK CEMPEDAK, ika tetiba keluar dari batu besar bawak kek..memang terkejut gila lar dia...malu tak terkata..yg paling best bila sesi membaling tepung..habis kehenseman Mr AR hilang bila dibaling tepung..eh, ika pun kena jugak tau, memandangkan birthday ika sebelah je dgn birthday dia..habis putih ika time tu..tak puas hati betul..tapi memang time tu terbaik..berlari-lari kat tepi pantai sebab nak menghadiahkan tepung putih..hahaha..

kek last minit..kecik je la dapat..janji kek..




alhamdulillah berkat kesabaran, hubungan ika dgn Mr AR bertahan hingga kini..yang penting kita kena percayakan pasangan kita..adatlah bila berkapel nie mesti ada salah faham..sedangkan lidah boleh tergigit, apatahlagi suami isteri, tambah lak kapel-kapel nie..ika pulak jenis tak suka nak gaduh-gaduh lagi-lagi atas benda remeh temeh jer..MENGALAH is BETTER dari TINGGIKAN EGO kita...buat apa nak merajuk lama-lama..bak kata kawan-kawan ika, merajuk lama-lama rugi nanti...so kalau ada salah faham, cepat-cepat tegur dgn cara baik, jangan marah-marah..bila marah, syaitan yg kuasai emosi kita...lagi 1, lelaki nie terutama Mr AR memang suka pendam je masalah bila datang, so kita jangan desak dia bila dia tak mahu bagitahu.. tapi bila dia ringan mulut nak cerita masalah dia kat ika, try jadi pendengar yg setia utk dia.dia akan rasa di hargai bila kita buat macam tu..rajinkan mulut ucapkan TERIMA KASIH even benda ygdi buat hanyalah kecik di mata orang..dan jangan malu utk MEMINTA MAAF bila sedar diri kita salah..
memori bersama dia !!

dan yang paling ika suka tentang Mr AR, even dia tak romantik, tak pandai nak tunjuk kasih sayang, tapi dia tak pernah kongkong hidup ika.ika berkawan dgn sesiapa sahaja dan dia tak pernah ambil kesempatan dekat ika..tengoklah zaman sekarang banyak kes sosial remaja nier kan.5 tahun lebih bersama, banyak dugaan yg kena hadapi lebih-lebih lagi bila dikaitkan dgn nafsu..so, ika bertuah mendapat lelaki sebaik dia...SYUKUR....
so, selagi ika bersama, ika mahu buat dia bahgia dan gembira bersama dengan ika.INSYAALLAH kalau ada jodoh ika dgn dia, ika tahu dia boleh jadi seorang suami serta ayah yg terbaik utk bakal keluarga ika kelak..itulah impian ika selama nie...

depan pelamin dulu, atas pelamin nanti insyaalah 1 hari nanti


oklah, cukup sampai di sini cerita ika.memang panjang kalau ika nak cerita nanti..so, kpd tuan penganjur a.k.a SYIEDA, doakan hubungan ika bersama Mr AR berkekalan..begitu juga ika doakan hubugan kalian berdua..
AMIN....

So ika mahu tag teman ika yg tersayang !!!






p/s : dgn berdoa kepadaNya selalu, Insyaallah panjanglah jodoh itu...ini yg ika selalu buat habis je sembahyang..

ada masa join contest ika pulak ye tuan penganjur....

6 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..memori bersama trsyg!!

heheh,tuan penganjur ader jemput akk..

kamu pon tag akk ea..thnx dear..

cntest akk still dlm draft,hekhek..

good luck tau!!

cik xeyrah said...

gudluck for the contest...do visit me jgk:) nice love story u have..:)

apik pehe said...

romantiknyer dia

ika said...

akak nuyui : heheh..mst best story uh..

ika said...

cik xyerah : thnx..:)

ika said...

apik : well..hahhaa