Tips utk KURUS semasa HARI RAYA !!!

RAYA bakal menjelang tiba...so confirmlah selepas sebulan berpuasa ni lah masa utk membalas dendam makan apa yg kita mahu dan suka tambah lak tyme raya camnilah makanan sedap-sedap akan dihidang setiap kali raya....



so, kepada mereka yang risau berat badan mereka akan naik, ika ada 2 tips yg mudah utk jamin badan korang tak kan gemuk lepas raya nanti...
setiap kali nak kurus, mesti kena berdiet dgn makanan seimbang dan exercise jgn lupa...

BOSAANNNN !!!!

so kali nie ika akan bagi tips yg lain dari lain tau !!


  • korang makan makanan yg korang tak suke..so,bila korang makanan yg korang tak suka akan menyebabkan selera korang terbantut... confirm badan korang tak kan naik...tak payah exercise and makan makanan seimbang kan.. 

  • kalau korang berkeras juga nak makan makanan febret korang, di persilakan..tapi make sure korang muntahkan balik lepas korang makan...hehehe....makanlah sepuas hati korang kalau mahu ikut tips nie....


so, amacam tips kurus ika nie....mahukah korang ikut ??
tepuk dada tanya hati...

p/s : pada mereka yg tak berani and tak cukup umur, korang tak di galakkan utk ikuti tips nie...hehehe..


papepown Selamat Hari Raya dari ika dan Mr AR..




17 comments:

aiEz said...

ambil bau jer,hehe..;p

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pergh..xmow kurus pon..hukhuk..

ika said...

aiez : hahahah,,ta knyg la law cm uh..

ika said...

kak nuyui : mau gemuk la uh..

merahitujambu said...

mood raya lagi taU..uhuk

ika said...

merahitujambu : jp lg abes suda rye..

Faiz said...

asyik kurus je..utk gemuk xde ke..huhu..neway..thanks ya sbb follow blog sy..blog ini dah di masukkan di raungan followers 5 di blog sy..=)

♥ Frau Reen ♥ said...

hye..done join this site...jom join mysite

CarahNovella said...

law ikot tips ika buley pengsan woooo hahaha ~

ct N honey said...

nak kurus,tapi selera tak boleh tahan,apa lagi makan aje lah

*rainyscream* said...

kalau muntah balik makanan nti, jadi satu habit plak.nanti jadi anoreksia pulak(yang ni kott)..berat sy maintain, sib baik~ ehe

ika said...

faiz : ika da gemuk la..hahaha...uh tips kurus je

ika said...

frau : ok

ika said...

carah : hehehtaw ta p..:P

ika said...

cthoney : bantai je jnji perut knyg

ika said...

rainiscream : bulimia la..hehehe

sifu im said...

ak ni yg nk jadi gemuk tau